Viesnīcas "Hotel de Rome" sākumcena izsolē būs 6,8 miljoni latu

Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas deputāti šodien akceptēja viesnīcas "Hotel de Rome" privatizācijas projektu, kurā paredzēts nekustamos īpašumus pārdot izsolē, un noteikt objekta sākumcenu izsolē - 6,8 miljonus latu.

Salīdzinot ar "treknajiem gadiem", pašlaik viesnīcas "Hotel de Rome" izsoles sākumcena samazināta vairāk nekā trīs reizes.

Pret šādu izsoles cenu protestēja partijas "Jaunais laiks" domes frakcijas vadītāja vietnieks Olafs Pulks, aicinot viesnīcas privatizācijas projektu novirzīt atpakaļ atkārtotai izvērtēšanai Privatizācijas komisijā.

"Ja tolaik nebūtu norādīta tik liela viesnīcas vērtība, dome šos īpašumus nebūtu nodevusi privatizācijai," norādīja Pulks, piebilstot, ka tagad ievērojami samazināta plānotā izsoles cena, turklāt parādījušās pirmpirkuma tiesības viesnīcas apsaimniekotājiem.

Par Pulka priekšlikumu balsoja četri opozīcijas deputāti, bet pret bija desmit koalīcijas deputāti, līdz ar to viesnīcas privatizācijas projekts tika virzīts izskatīšanai domes prezidijā, kas lems par tā virzīšanu uz domes sēdi.

LETA jau ziņoja, ka Rīgas domes deputāti 2008.gada pavasarī apstiprināja viesnīcas "Hotel de Rome" privatizācijas projektu, kurā viesnīcas izsoles sākumcena bija noteikta 21,09 miljoni latu. Šo projektu tiesā apstrīdēja Latvijas-Vācijas kopuzņēmums "Reho".

Pirms gada izsoles sākumcena tika noteikta 10,853 miljoni latu, tomēr deputāti to tā arī neapstiprināja.

Nekustamā īpašuma objekts sastāv no viesnīcas ēkas ar 7721 kvadrātmetra kopējo platību, pagraba zem pagalma ar kopējo platību 418 kvadrātmetri un zemesgabala 1906 kvadrātmetru platībā.

Paredzēts, ka "Reho" izsolē būs pirmpirkuma tiesības - uzņēmums nekustamo īpašumu varēs iegādāties par augstāko nosolīto cenu.

Privatizācijas projekts vēl būs jāakceptē domes sēdē.

Kā ziņots, Rīgas dome pērn nolēma par 848 131 latu privatizācijai nodot Latvijas-Vācijas kopuzņēmumu "Reho".

Viesnīcu apsaimniekošanas uzņēmums "Reho" tagad pilnībā pieder Vācijas uzņēmumam "Riga Hotel GmbH". Sabiedrības reģistrētais un apmaksātais pamatkapitāls ir 2000 latu. Vienīgais uzņēmuma valdes loceklis ir Margarita Platace.

Sabiedrība tika izveidota, lai finansētu viesnīcas "Rīga" piebūves celtniecības pabeigšanu un interjera iekārtošanu, izveidojot viesnīcu "Hotel de Rome". Vēlāk uzņēmums īstenoja arī "Konventa sētas" rekonstrukciju un viesnīcas izveidi. Minēto viesnīcu izveidei tika ņemts kredīts Brēmenes Zemes bankā.

"Reho" saimniecisko darbību veic, apsaimniekojot viesnīcas "Hotel de Rome" un "Konventa sēta", kā arī apsaimniekojot un iznomājot nekustamo īpašumu.

"Reho" apgrozījums 2008.gadā bija 3,51 miljons latu. Tas ir par 14,7% mazāk nekā 2007.gadā, kad viesnīcu apsaimniekotāja apgrozījums bija 4,12 miljoni latu.

Uzņēmuma peļņa 2008.gadā samazinājās līdz 6483 latiem. Tas ir gandrīz 40 reizes mazāk nekā 2007.gadā, kad "Reho" nopelnīja 258 158 latus.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.