Autobusi Rīgā kavējas līdz desmit minūtēm

Rīgas sabiedriskā transporta uzņēmuma "Rīgas satiksme" (RS) autobusi piektdienas rītā kavējas līdz desmit minūtēm, aģentūrai BNS pastāstīja Rīgas domes (RD) Satiksmes departamenta komunikācijas speciāliste Ilze Dišlere.

Viņa sacīja, ka autobusu kustībā ir iespējami nelieli kavējumi, tomēr tie būtiski neietekmē kopējo satiksmes plūsmu. Tramvaji un trolejbusi kursē pēc grafika.

Dišlere arī informēja, ka kopējie braukšanas apstākļi pilsētā apmierinoši.

Piektdienas rītā ap pulksten 4 darbu Rīgas ielās sāka 12 specializētās tehnikas vienības, lai tīrītu brauktuves un kaisītu ar pretslīdes materiāliem. Pilsētas ielās patlaban darbojas trīs traktorbirstes un divi ietvju kaisītāji.

"Autovadītājiem jāņem vērā, ka darbdienu rītos satiksmes sablīvējumi ir uz tiltiem un satiksmes pārvadiem virzienā uz centru, kā arī krustojumos ar augstu satiksmes intensitāti, piemēram, Gustava Zemgala gatves un Brīvības ielas krustojumā, Vienības un Kārļa Ulmaņa gatves krustojumā," sacīja Dišlere un piebida, ka īslaicīgi satiksmes traucējumi var rasties gadījumos, kad tiek slēgta dzelzceļa pārbrauktuve vai noticis ceļu satiksmes negadījums.

RD pārstāve arī norādīja, ka līdz ar laika apstākļu maiņu autovadītāji brauc uzmanīgāk un kopējā pilsētas satiksmes plūsma palēninās.

Departamenta pārstāve arī aicināja iedzīvotājus ziemas periodā rēķināties, ka ceļā, iespējams, būs jāpavada ilgāks laiks nekā vasaras sezonā.

Rīgā piektdien spīdēs saule un būtiski nokrišņi nav gaidāmi. Austrumu, dienvidaustrumu vējš brāzmās pūtīs līdz septiņiem metriem sekundē, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz -18 grādiem.