Rīgas ielas un tilti apstrādāti ar pretslīdes materiāliem; avāriju skaits nav palielinājies

Rīgā ielu un tiltu apstrāde ar pretslīdes materiāliem sākās jau otrdienas vēlā vakarā un turpinājās visu nakti. Saistībā ar apledojušajiem ceļiem avāriju skaits nav palielinājies.

Rīgas domes Satiksmes departamentā aģentūru BNS informēja, ka ielu kaisīšana sākta jau otrdien plkst.23. Kopumā darbu veikšanai ielu un tiltu uzņēmumi iesaistīja 32 specializētas kaisīšanas mašīnas.

Savukārt Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis aģentūrai BNS pavēstīja, ka trešdien Rīgā un reģionā līdz plkst.9 reģistrētas desmit avārijas un apmēram šāds avāriju skaits parasti ir arī ikdienā.

"Acīmredzot šoferīši ir piesardzīgi un ievēro, ka ceļi ir apledojuši, un brauc uzmanīgi," sacīja Sadovskis.

Satiksmes departaments vērš transportlīdzekļu vadītāju uzmanību, ka pretslīdes materiāli samazina brauktuvju slīdamību, taču sniega un sala laikā jārēķinās ar apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem un garāku bremzēšanas ceļu. Līdz ar to vadītāji aicināti ievērot lielāku braukšanas distanci un izvēlēties ceļa apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu. Departaments atgādināja, ka īpaši sarežģīta un grūti prognozējama situācija uz ceļiem ir laikā, kad gaisa temperatūra svārstās ap nulli grādu.

Līdz ar laika apstākļu maiņu transporta līdzekļu vadītāji brauc uzmanīgāk, un kopējā pilsētas satiksmes plūsma palēninās. Departaments aicina iedzīvotājus ziemas periodā rēķināties, ka ceļā, iespējams,būs jāpavada ilgāks laiks nekā vasaras sezonā. Būtiskus satiksmes plūsmas traucējumus rada autoavārijas, kas kavē arī ielu uzturēšanas tehnikas piekļuvi un darbu veikšanu plānotajos maršrutos.

Departaments arī atgādināja, ka no 1.decembra transportlīdzeklim obligāti jābūt aprīkotam ar ziemas riepām. Vasaras riepas, iestājoties aukstam laikam, zaudē savu kvalitāti un bremzēšanas īpašības, jo to gumija kļūst cieta. Savukārt ziemas riepas izstrādātas no materiāla, kas aukstumā savas īpašības nezaudē, tādēļ tās ir piemērotas braukšanai aukstumā un sniegā.

Svarīgākais