Rīgā iereibis agresīvs bezbiļetnieks kontrolierim draud ar gāzes ieroci

Rīgā pēdējo dienu laikā noticis jau otrais bezbiļetnieka un kontroliera konflikts, kura risināšanā iesaistījusies policija. Šoreiz pasažieris draudējis ar gāzes ieroci.

Rīgas pašvaldības policijas pārstāve Inese Tīmane aģentūru BNS informēja, ka pirmdien policija saņēma izsaukumu uz Ulmaņa gatvi pie Lucavsalas, kur sabiedriskajā transportā atrodas agresīvs pasažieris bez biļetes.

Notikuma vietā policija aizturēja iereibušu vīrieti, kurš uz kontroliera prasību uzrādīt braukšanas biļeti atbildējis ar draudiem un citu pasažieru klātbūtnē pārlādējis ieroci, pavēršot to pret kontrolieri. Vēlāk izrādījās, ka vīrieša rīcībā bija gāzes pistole.

Aizturētajam 1964.gadā dzimušajam vīrietim sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli par braukšanu bez biļetes un nepakļaušanos policijas darbinieku likumīgajām prasībām.

Turpmākai lietvedības nodrošināšanai aizturētais nogādāts Valsts policijā.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā kādam kontrolierim izcēlusies asa vārdu apmaiņa un neliels konflikts ar 19 gadu vecu bezbiļetnieci. Konflikta laikā bezbiļetniece un kontrolieris viens otru iepļaukāja, un meitenei bojāta lūpa. Izsaukta mediķu brigāde, kas abus nogādājusi slimnīcā.

Valsts policijā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma nodaļas par noziegumiem pret personas veselību.

Latvijā

Rīgas Pieminekļu aģentūra 25. septembrī Latgales parkā demontēja piemiņas zīmi – akmeni Maskavas dārza izveidei. Akmens uzstādīšana nebija saskaņota ne Rīgas būvvaldē, ne citā institūcijā, līdz ar to piemiņas zīme konkrētajā vietā uzstādīta un līdz šim atradās neatbilstoši normatīvajiem aktiem, informē Rīgas dome.

Svarīgākais