Nākamā gada otrajā pusē Rīgā varētu parādīties jauni autobusi un trolejbusi

Nākamā gada otrajā pusē Rīgā varētu parādīties jauni autobusi un trolejbusi, norāda Rīgas sabiedriskā transporta uzņēmuma "Rīgas satiksme" (RS) preses sekretārs Viktors Zaķis.

Viņš norādīja, ka RS investīciju plāns paredz 2011.gadā izsludināt iepirkumu 25 zemās grīdas trolejbusu iegādei un 35 autobusu iegādei. "To reālais iepirkums un piegāde varētu norisināties turpmāko divu līdz piecu gadu laikā, bet pirmie autobusi un trolejbusi pie veiksmīga iepirkuma pabeigšanas varētu Rīgā parādīties jau nākamā gada otrajā pusē," minēja Zaķis.

Tiesa, pašlaik vēl nav iespējams pateikt, cik daudz jaunie sabiedriskā transporta līdzekļi RS izmaksās, viņš atzina. Tas būs zināms tikai pēc tam, kad tiks saņemti piedāvājumi, klāstīja Zaķis.

RS pārstāvis piebilda, ka līdz ar trolejbusu un autobusu iepirkumu paredzēts izsludināt arī veiksmīgāko finanšu piesaistes piedāvājumu.

RS ir 81 maršruts ar 1861 pieturvietu, tostarp 53 autobusu maršruti un 1253 autobusu pieturvietas, 19 trolejbusu maršruti un 365 trolejbusu pieturvietas, kā arī deviņi tramvaju maršruti ar 243 pieturvietām.

"Rīgas satiksme" nodrošina Rīgā pasažieru pārvadājumus ar autobusiem, tramvajiem un trolejbusiem. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome.

Latvijā

99 procenti pasaules datu tiek pārraidīti, izmantojot globālo zemūdens kabeļu tīklu. Katru dienu, izmantojot kabeļu tīklus, tiek veikti finanšu darījumi aptuveni 10 triljonu dolāru apmērā. Tie ir NATO dati. Kritiskā zemūdens infrastruktūra ietver arī elektriskos kabeļus, kā arī cauruļvadus, pa kuriem piegādā naftu un gāzi. Ņemot vērā kabeļu tīklu milzīgo nozīmīgumu, kā arī citas kritiskās infrastruktūras apdraudējumu, Krievija plāno sabotāžas un kiberuzbrukumus, kas var izraisīt katastrofālas sekas. Vai Latvija tam visam gatavojas? To skaidro Zemessardzes komandieris Kaspars Pudāns.

Svarīgākais