Nākamnedēļ sāks būvēt Austrumu maģistrāles pieslēgumu pie Viestura prospekta

Turpinoties Austrumu maģistrāles trešās kārtas būvniecībai, no pirmdienas, 22.augusta, Rīgā tiks sākta Austrumu maģistrāles pieslēguma pie Viestura prospekta būvniecība, norāda ceļu būvkompānijas "A.C.B." sabiedrisko attiecību konsultants Ainars Vladimirovs.

Viņš norādīja, ka būvniecības laikā tiks noteikti satiksmes ierobežojumi Viestura prospektā – tiks slēgtas abas kustības joslas Viestura prospekta posmā no krustojuma ar Meža prospektu virzienā uz Vecmīlgrāvi.

"Satiksme tiks organizēta pa Viestura prospekta daļu virzienā uz centru, nodrošinot automašīnu kustību pa vienai joslai katrā virzienā," informēja Vladimirovs, aicinot autovadītājus rēķināties ar satiksmes ierobežojumiem Viestura prospektā un ievērot izvietotās ceļazīmes.

Austrumu maģistrāles būvniecības trešās kārtas darbi, veidojot pieslēgumu Viestura prospektam, paredzēti līdz 30.septembrim. Par citām satiksmes organizācijas izmaiņām rīdzinieki tiks informēti.

Jau ziņots, ka Viestura prospekta un Meža prospekta divu līmeņu šķērsojuma būvniecība ar Eiropas Savienības TEN-T līdzfinansējumu tika sākta pērn un to plānots pabeigt septembra beigās. Šķērsojums būs Austrumu maģistrāles posms, kas savienos Gustava Zemgala gatvi ar Viestura prospektu. Divu līmeņu satiksmes pārvads būs 1,2 kilometrus garš un šķērsos Meža prospektu tā krustojumā ar Varoņu ielu. Tam būs divas braukšanas joslas katrā virzienā.

Šķērsojuma būvniecība ietver arī jaunas ielas izbūvi, kas savienos pārvadu ar Viestura prospektu, un būvniecības laikā zem izbūvējamā pārvada tiks rekonstruēts arī Meža ielas segums. Viestura un Meža prospekta divu līmeņu šķērsojuma būvdarbus par 13,15 miljoniem latu veic ceļu būves uzņēmums "A.C.B.", kas izvēlēts konkursā.