"Latvijas Valsts ceļi": pāriet uz vasaras braukšanas stilu vēl ir pāragri

"Latvijas Valsts ceļi" (LVC) atgādina, ka pāriet uz vasaras braukšanas stilu vēl ir pāragri, jo, iestājoties svārstīgajiem pavasara laikapstākļiem, uz ceļiem vietām var veidoties apledojums un neapdomīga braukšana var radīt smagas sekas.

LVC norādīja, ka pavasara mainīgo laika apstākļu ietekmē uz asfaltētajiem ceļiem var pēkšņi veidoties plāna ledus kārta jeb melnais ledus, kuru autovadītājam ir grūti pamanīt, un, ja vadītājs būs izvēlējies braukt kā vasaras apstākļos, var notikt avārija, kuras sekas varētu būt smagas. Uz grants ceļiem veidojas atkala, jo tos klāj neizkusis, piebraukts sniegs.

Satiksmes informācijas centrs klāstīja, ka, iestājoties pavasarim, stabilos ziemas apstākļus nomaina svārstīgie pavasara laika apstākļi, kad gaisa temperatūra dienā bieži ir augsta, bet nakts un rīta stundās joprojām saglabājas zema. Pavasaros intensīvi notiek sniega kušana, radot augstu vides mitrumu. Mainīgie laika apstākļi pavasarī negatīvi iespaido arī novecojušos ceļu segumus, tajos veidojas bedres.

Valsts autoceļu ziemas uzturēšana pilnā apmērā atbilstoši tehnisko normu prasībām turpināsies līdz 31.martam.

Svarīgākais