"Rīgas satiksme": par uzticamāko sabiedriskā transporta līdzekli iedzīvotāji atzīst tramvaju

Iedzīvotāji par uzticamāko sabiedriskā transporta līdzekli atzīst tramvaju, aģentūrai BNS pavēstīja Rīgas sabiedriskā transporta uzņēmuma "Rīgas satiksme" preses sekretārs Viktors Zaķis.

Viņš informēja, ka uzņēmuma mājaslapā aptaujātie iedzīvotāji atzīst, ka tramvajs ir uzticamākais sabiedriskā transporta līdzeklis Rīgā, uzsverot tā priekšrocības pārvietoties raiti, biežāk iekļauties grafikos un lielāku neatkarību no laika apstākļiem, kas ir īpaši aktuāli ziemas sezonā.

Aptaujā 81% dalībnieku norādījis, ka tramvaji sastrēgumos iekļūst visretāk, bet 10% respondentu atzinuši, ka tramvaju satiksmi laika apstākļi ietekmē vismazāk. Tramvaju kursēšanu atbilstoši grafikam atzīmējuši 6% aptaujas dalībnieku, bet 3% tramvaju priekšrocības saredz to maršrutos - tramvaju satiksme ērti savieno lielākos Rīgas rajonus.

Aptaujā kopumā piedalījās vairāk nekā 3200 "Rīgas satiksmes" mājaslapas apmeklētāju, un tā tika veikta šogad janvārī.

Kopumā "Rīgas satiksmei" ir 82 maršruti ar 1862 pieturvietām, tostarp 53 autobusu maršruti un 1253 autobusu pieturvietas, 20 trolejbusu maršruti un 366 trolejbusu pieturvietas, kā arī deviņi tramvaju maršruti ar 243 pieturvietām.

"Rīgas satiksme" nodrošina Rīgā pasažieru pārvadājumus ar autobusiem, tramvajiem un trolejbusiem. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome.

Svarīgākais