Rīgas domes darbinieku apdrošināšanai plāno tērēt vairāk kā 165 tūkstošus latu

Rīgas pašvaldības darbinieku apdrošināšanai 2012.gadā plānots tērēt nedaudz vairāk kā 165 tūkstošus latu, kas ir tikpat, cik šogad, aģentūrai BNS pastāstīja Rīgas domes (RD) Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja pienākumu izpildītāja Anna Kononova.

Viņa paskaidroja, ka atsevišķas Rīgas pašvaldības darbinieku kategorijas, kurām tiek iegādātas veselības apdrošināšanas polises, ir noteiktas ar RD lēmumu.

"Tie ir darbinieki, kuri, pildot savus darba pienākumus, ir zināmā riska grupā – pašvaldības policisti, Rīgas sociālā dienesta un Rīgas patversmes darbinieki, kā arī Satiksmes departamenta Kontroles dienesta darbinieki un daži pašvaldības aģentūras "Rīgas dārzi un parki" darbinieki, kas strādā paaugstināta riska apstākļos," teica Kononova un piebilda, ka kopumā nākamgad tiks apdrošināti apmēram 1200 pašvaldības darbinieki.

"Kopumā nākamā gada pašvaldības budžetā, tāpat kā šajā gadā, šiem mērķiem tiks iztērēti nedaudz vairāk kā 165 tūkstoši latu," informēja Kononova.

Jau vēstīts, ka Ministru prezidents Valdis Dombrovskis 2009.gada 1.oktobrī izdeva rezolūciju ministriem, Valsts kancelejas vadītājai un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadītājam, kurā tika aizliegts slēgt jaunus veselības apdrošināšanas līgumus un tika uzdots pārtraukt sāktās iepirkuma procedūras. Savukārt saskaņā ar šogad jūnijā pieņemtiem grozījumiem Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā 2012.gada esošā budžeta ietvaros iestāžu, ministriju vadītāji varēs lemt par darbinieku veselības apdrošināšanu.

Svarīgākais