Ušakovs izvēlas divas egles Rīgas rotāšanai Ziemassvētkos

Rīgas mērs Nils Ušakovs pirmdien izvēlējās divas egles Rīgas rotāšanai Ziemassvētkos, un jau svētdien tās būs izrotātas un uzstādītas Rātslaukumā un Doma laukumā.

Abas egles ir apmēram 40 gadu vecas un aptuveni 20 metru augstas, žurnālistiem pastāstīja "Rīgas mežu" valdes priekšsēdētājs Aivars Tauriņš.

Viņš arī sacīja, ka šogad ir labs laiks, lai egles varētu transportēt uz Rīgu, jo ir silts un egļu pārvietošanas laikā tām nelūst zari, kā tas ir aukstā laikā

Tauriņš arī atgādināja, ka iedzīvotāji, kuri vēlas svētkiem savu egli, to var cirst valsts mežos, bet ne Rīgas mežu teritorijā. Tomēr, pēc Tauriņa teiktā, iespējams, pēc vairākiem gadiem egli savām svētku vajadzībām varētu cirst arī Rīgas mežos, jo "Rīgas meži" gadā iestāda aptuveni vienu hektāru jaunu egļu.

Pirmdien par katru nocirsto egli Rīgas vadība kopā ar žurnālistiem iestādīja 40 jaunu egļu.

Latvijā

No nākamā mācību gada varētu aizliegt izmantot mobilos tālruņus skolās 1.- 6.klašu skolēniem, ja vien tie nebūs nepieciešami mācību priekšmeta programmas apgūšanai, šādus grozījumus Izglītības likumā šodien atbalstīja Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija.