Jaunups: neoficiāli dzirdēts par iespējamo Daudzes virzīšanu prezidenta amatam

Neoficiālas ziņas par to, ka Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) Valsts prezidenta amatam varētu virzīt bijušo Saeimas priekšsēdētāju Gundaru Daudzi ("Latvijai un Ventspilij!", ZZS), izskanējušas, atzīst viens no "Vienotības" līderiem Edgars Jaunups.

Piektdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Labrīt, Latvija!" politiķis norādīja, ka šādu informāciju dzirdējis no cilvēkiem, kas zina ZZS iekšējo vidi.

Viņaprāt, arī būtu normāli, ja ZZS virzītu savu kandidātu, taču tad tas jādara tagad, nevis vispirms balsojumā jāsola atbalsts citam kandidātam, piemēram, pašreizējam Valsts prezidentam Valdim Zatleram.

"Ja "zaļie zemnieki" vēlas citu prezidentu, tad, manuprāt, tas ir principa jautājums, ir šobrīd jāpasaka - mums ir savs kandidāts, Gundars Daudze, vērtējiet, un tad tas ir saprotami un normāli. Ja "zaļie zemnieki" izvēlēsies taktiku izgāzt Zatleru, sakot, ka viņi viņu atbalsta, bet slēgtajā balsojumā izgāzīs un pēc tam no rīta teiks - nu, re, Zatlera kungam balsis nebija, re, kur Gundars Daudze. Manuprāt, tā nedrīkst un tas nav pieļaujami," uzsvēra Jaunups.

"Tā kā manuprāt fundamentāli jānošķir tas brīdis - ja jums ir kandidāts, izvirziet viņu tagad," viņš vēl piebilda.

Jaunups arī atzina, ka, ņemot vērā iepriekš notikušo saistībā ar pēdējo balsojumu par Jāni Maizīti ģenerālprokurora amatā, viņam nav pārliecības par atbalstu Zatleram uz otru termiņu prezidenta krēslā, pat ja šis atbalsts iepriekš tiks solīts. Tomēr viņš esot drošs par to, ka "Zatlera kungam ir un būs 33 "Vienotības" balsis".

Turpretī, runājot par saskaņu koalīcijā un sadarbību ar citiem spēkiem, "Vienotības" pārstāvis uzsvēra - "uz doto mirkli sarunas ar "Saskaņu" par jebkādām valdības izmaiņām nenotiek".

Savukārt, komentējot lejupslīdošos viņa pārstāvētās apvienības reitingus, Jaunups pauda pārliecību, ka ir tikai normāli, ja sabiedrība nogurst no grūtajiem lēmumiem. Tāpat viņš atzina, ka šī valdība pieņēmusi arī kļūdainus lēmumus, kas, iespējams, arī ietekmējis sabiedrības viedokli.

Svarīgākais