Apzināti grausti visās Rīgas izpilddirekcijās

Rīgas Pārdaugavas izpilddirekcijā piektdien notika pēdējā sanāksme ciklā ar Rīgas domes Īpašuma departamenta direktoru Oļegu Burovu un speciālistiem, lai apkopotu izpilddirekcijas rīcībā esošo informāciju par graustiem Pārdaugavā ar Īpašuma departamenta apzinātajiem objektiem un papildinātu to ar iedzīvotāju sniegto informāciju.

Pavisam tika runāts par vairāk nekā 170 Pārdaugavā esošām ēkām, starp kurām ir gan īsti grausti, gan vienkārši pilsētas ainavu bojājoši, tukši, neapsaimniekoti īpašumi, tāpat ilgstoši dīkstāvē pamestas jaunbūves. Iedzīvotāji tika iesūtījuši informāciju par 25 objektiem.

"Pārdaugavas izpilddirekcijas pārziņā esošais graustu saraksts ir visgarākais, tajā pašā laikā šeit nav tik lielu objektu kā Austrumu vai Ziemeļu izpilddirekcijās, vairāk ir privātmājas, kuru īpašnieki tās pametuši novārtā," pastāstīja Burovs un uzsvēra, ka ir gandarīts par to, ka lielais darbs ar visām Rīgas izpilddirekcijām ir pabeigts un Īpašuma departaments varēs sākt apkopot statistiku un priekšlikumus augusta vidū paredzētajai Īpašuma komitejas sēdei.

Latvijā

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) šogad pirmajā pusgadā sakārtojusi 16 ēkas 11 adresēs, kurām piešķirts A un B kategorijas vidi degradējošas būves statuss, informē VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.