Rīgā svin Maija Grāfa svētkus

Šodien Doma laukumā no plkst.10 ar dažādām atrakcijām notiks viduslaiku festivāls "Modernā renesanse: Maija Grāfa svētki 2013"

Bērnus un pieaugušos sagaidīs jautras viduslaiku atrakcijas un meistarklases, bet vakarā apmeklētājus priecēs burvīga viduslaiku pasaka ar bruņinieku turnīriem, loku šaušanu, daiļām dāmām, amatnieku gadatirgu, bērnu radošajām darbnīcām, cīņām, dejas un stila konkursiem un viduslaiku atrakcijām.

Doma laukumā notiks paukošanās turnīrs "Zelta hanzas asmens" kopā ar vēsturiskās paukošanas skolu "Danza Macabra", norisināsies jautrs viduslaiku un mūsdienu stilu deju kombinācijas konkurss deju kolektīviem "Modern Renaissance Dance MIX 2013", būs skatāmi teātra studiju uzvedumi, leļļu teātri un jautri priekšnesumi, notiks konkurss par labāko viduslaiku stilizācijas tērpu un Maija Grāfa sacensības, kurām var pieteikties ikviens apmeklētājs.

Svētku laikā tiks organizēts arī bērnu zīmējumu maratons "Laimīgā Rīga". Mazo mākslinieku un dizaineru idejas tiks saglabātas vienā lielā gleznā, kas pēc svētkiem tiks nodota dāvanā Rīgas domei.

Svētku daļa bērniem Doma laukumā ilgs no plkst.11 līdz 14, bet vēlāk daudz interesanta notiks arī pieaugušajiem, savukārt plkst.18 notiks bruņinieku turnīru fināls, konkursa "Vēsturiskā kostīma stilizācija" fināls un Maija Grāfa turnīru uzvarētāja apbalvošana. Pasākuma noslēgumā būs koncerts un uguns šovs grupas "Athar" izpildījumā.

Svarīgākais