Draudzīgā aicinājuma ietvaros vefieši dāvina grāmatas “VEF cīnās”

Šodien, 27.janvārī, Latvijas čempionvienība basketbolā “VEF Rīga” Draudzīgā aicinājuma kustības ietvaros visām Latvijas pašvaldību publiskajām bibliotēkām, kā arī Rīgas vispārizglītojošo skolu bibliotēkām dāvina Ivara Ošiņa un Maigoņa Valdmaņa grāmatu “VEF cīnās”.

Iesaistoties šajā akcijā, “VEF Rīga” vēlas arvien plašākam cilvēku lokam nodrošināt pieeju informācijai par Vefiņu: spēlētājiem, treneriem, sasniegtajiem rezultātiem, aizvadītajām cīņām. Lai arī dzīvojam interneta laikmetā, grāmata, mūsuprāt, joprojām ir stabila vērtība. Uzzinot, komandas vēsturi, arvien interesantāk kļūs sekot līdzi arī tās turpmākajiem panākumiem.

“VEF cīnās” ir grāmata par Latvijas leģendārās meistarkomandas gaitām no tās dibināšanas brīža 1958.gadā līdz pat likvidēšanai 1992.gada maijā. “Iesim līdzi notikumiem gadu desmitu gaitā, lai atzītās un atbalstītās “VEF” meistarkomandas vēsturē atcerētos arī sevi laiku pārvērtībās. Katram no mums var būt savs, atšķirīgs notikumu vērtējums, taču sākotne “VEF” 30 gadu ritumā ir viena”, teikts grāmtas ievadā.

„VEF” ir dibināts 1958.gada augustā. PSRS beigu posmā meistarkomanda spilgti simbolizēja un stiprināja Latvijas valstiskuma apziņu un mūsu tautas identitāti. 1992.gada maijā rūpnīcas vadība pieņēma lēmumu par meistarkomandas likvidēšanu, savukārt 2007.gada maijā leģendārais „VEF” tika atjaunots. 2011.gadā “VEF Rīga” izcīnīja Latvijas čempiona un Baltijas vicečempiona titulus, kā arī iekļuva Eiropas kausa TOP 16. 2011./12.gada sezonā “VEF Rīga” pārstāv Latviju tādās augsta līmeņa starptautiskās klubu sacensībās kā Eiropas kauss un VTB Vienotajā līga.

Tradīcija ziedot grāmatas sākusies 1935.gada 28.janvārī, kad toreizējais Latvijas Valsts prezidents Kārlis Ulmanis nāca klajā ar aicinājumu katram atbalstīt un atcerēties savu pirmo skolu, ziedojot mācību procesam nepieciešamas un noderīgas lietas.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.