Arēnā "Rīga" ieskandinās Ziemassvētkus

Šodien plkst.18 "Arēnu Rīga" pieskandinās 10.Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku atskaņu koncerts "Dziesmusvētki Ziemassvētkos", kurā būs iespēja šogad vēlreiz dzirdēt Dziesmu un deju svētku dziesmas un redzēt krāšņās dejas, kā arī baudīt pūtēju orķestra sniegumu.

Koncerts "Dziesmusvētki Ziemassvētkos" būs atkalredzēšanās ar 10.Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku dalībniekiem, kurā piedalīsies 2000 Latvijas bērnu, aģentūru LETA informēja 10.Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku Komunikācijas darba grupas pārstāve Aiga Ozoliņa.

Turpinot vasarā iesākto akciju "Uzdāvini koncertu!", koncerta rīkotāji aicina cilvēkus dāvināt koncerta biļetes ne tikai savai ģimenei, bet arī izpalīdzīgam kaimiņam, kolēģiem vai kādam citam cilvēkam.

Kā apgalvoja Ozoliņa, koncertā "Dziesmusvētki Ziemassvētkos", tāpat kā 10.Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos, ikviens varēs sajust sirsnību.

Koncerta "Dziesmusvētki Ziemassvētkos" viesi būs grupa "PeR", Latvijas Nacionālās operas solists Jānis Apeinis, Jānis Strazdiņš no vokālās grupas "Cosmos", Valta Pūces etnogrāfiskais ansamblis un Raimonda Macata mūziķu grupa.

Koncertā "Arēnā Rīga" skanēs komponista Raimonda Paula, Valta Pūces, Artura Maskata, Jāņa Lūsēna un Ērika Ešenvalda dziesmas, kā arī būs skatāmas Jāņa Purviņa, Baibas Šteinas, Olgas Freibergas, Ilutas Mistres deju horeogrāfijas. Koru, tautas deju kolektīvu un pūtēju orķestru sniegumu papildinās folkloras kopas un mūsdienu deju grupas.

Kā ziņots, pirmo reizi Dziesmu un deju svētku procesa vēsturē 10.Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki iekļauti UNESCO svinamo dienu kalendārā 2010.-2011.gadam, pieminot skolu jaunatnes svētku 50.gadadienu un to nozīmi Baltijas dziesmu un deju svētku tradīcijas saglabāšanā un pārmantošanā.

Svarīgākais