Ušakovs noslēdz līgumu ar Santaklausu

Šodien Rātslaukumā, iededzot "Rīgas Senāko egli", Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) un Ziemassvētku vēstnesis Santallauss no Lapzemes noslēdzis sadarbības līgumu.

Sadarbības līgumā kopumā iekļauti pieci punkti, un tie paredz pienākumi vienmēr būt gataviem sagaidīt Ziemassvētkus un Jauno gadu, ieskandināt Ziemassvētku laiku ar dziesmām un dejām, godāt Rīgu kā Ziemassvētku eglītes pušķošanas tradīcijas dzimšanas vietu, kā arī vēstīt pasaulei eglītes rašanās leģendu un rotāt eglīti, sagaidot svētkus.

Kā novēroja aģentūra LETA, Rīgas galveno eglīšu iedegšanas pasākumos piedalījās vairāki simti cilvēku, galvenokārt ģimenes ar bērniem. Pasākumos piedalījās arī vairāki ārzemju tūristi.

Rātslaukumā eglīte iedegās divas reizes. Pēc pirmās iedegšanās, pa priekšu braucot policijas automašīnai, Rātslaukumā kabrioletā ieradās Santaklauss, kuram sekoja Rīgas sētnieki. Kā novēroja LETA, pirms pasākuma viņi pulcējās pie lielveikala "Galerija Centrs", kur viņiem tika izsniegti oranži tērpi un lampiņas.

Uzrunā klātesošajiem Ušakovs atzina, ka pēc eglītes iedegšanas vēl paliek daži neizpildīti darbi, piemēram, pilsētas izrotāšana un visa svētku apgaismojuma ieslēgšana.

Saskaņā ar ķīniešu kalendāru, 2011.gads ir Zaķa gads, tāpēc Santaklauss uzdāvināja Rīgas mēram mazu trusīti, savukārt Ušakovs Ziemassvētku vecītim no Lapzemes dāvināja ziemas cimdus.

Pēc eglītes iedegšanas Rātslaukumā cilvēki izklīda, un daļa no viņiem devās uz Doma laukumu, kur tika iedegta Rīgas galvenā egle. Tur brīnumus rādīja iluzionisti Dace un Enriko Pecolli.

Svarīgākais