Rīgas svētku laikā sola vērienīgus avio paraugdemonstrējumus; lidos zem Vanšu tilta

Rīgas svētku laikā paredzēti vērienīgi avio paraugdemonstrējumi, tostarp arī lidojums ar lidmašīnu zem Vanšu tilta, šodien preses konferencē informēja pasākuma rīkotāji.

Kā norādīja pilots un paraugdemonstrējumu organizētājs Gints Bubiers, šovā piedalīsies pasaulē labākie lidotāji, kuri savu mākslu rādīs teritorijā starp Vanšu un Akmens tiltu.

Zem Vanšu tilta lidos lidotājs no Lietuvas Jurģis Kairis, kurš ir daudzkārtējs pasaules čempions.

Kā norādīja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane (LPP/LC), šis pasākums būšot viena no spožākajām niansēm visā svētku programmā.

Pasākuma rīkotāji norādīja, ka ir nopietni domāts par drošību, viss atbilstot drošības standartiem, ir saņemti saskaņojumi un atļaujas. Pasākums ir arī apdrošināts par 3 miljoniem eiro (2,1 miljonu latu).

Avio šovs notiks 21.augustā un notiks trīs posmos. Pirmā daļa paredzēta no plkst.12 līdz plkst.13, otrā daļa - no plkst.18. līdz plkst.19, bet pēc tam notiks lidojums zem Vanšu tilta.

Aldermane pastāstīja, ka pašvaldības līdzfinansējums avio paraugdemonstrējumiem ir 40 000 latu. "Tas noteikti atmaksāsies, jo gan tiks piesaistīti tūristi, gan cilvēkiem būs liels emocionāls pārdzīvojums," sacīja Aldermane.

Piloti patlaban Rīgā iepazīstas ar lidojuma apstākļiem, gaisa telpu un vidi, kur lidos.

Jau ziņots, ka tradicionālie Rīgas pilsētas svētki šovasar pilsētā notiks no 20.augusta līdz 22.augustam. To laikā visbagātākā pasākumu programma ar vērienīgu koncertprogrammu notiks 11.novembra krastmalā.

Rīgas svētku laikā 21.augustā un 22.augustā pašvaldības sabiedriskais transports rīdziniekiem un pilsētas viesiem būs bez maksas.

Latvijā

Veselības ministrija (VM) rosina Finanšu ministriju (FM) no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt papildu finansējumu teju 10,5 miljonu eiro apmērā Nacionālajam veselības dienestam (NVD), lai nodrošinātu samaksu par Latvijas iedzīvotājiem sniegtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem, kas saņemti no Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomikas zonas dalībvalstīm.

Svarīgākais