Šodien notiks pieci skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku koncertu mēģinājumi

Šodien notiks pieci X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku koncertu mēģinājumi, aģentūru LETA informēja svētku Komunikācijas darba grupas vadītāja Aiga Ozoliņa.

No plkst.8 līdz plkst.22 tautas deju lielkoncerta "Deja kāpj debesīs" mēģinājums Daugavas stadionā, no plkst.12 līdz plkst.20 notiks mūsdienu deju kolektīvu koncerta mēģinājums Rīgas Kongresu namā.

Tautas deju kolektīvu mēģinājums koru koncertam "Mana zeme-zemīte skaistā!" Mežaparka Lielajā estrādē notiks no plkst.15 līdz plkst.18.

Jaunrades kora dziesmu koncerta "Radītprieks" mēģinājums Latvijas Universitātes Lielajā aulā notiks no plkst.17 līdz plkst.19, bet pūtēju orķestru koncerta "Priecīgs koncerts" mēģinājums notiks izstāžu centrā "Ķīpsala" no plkst.19 līdz plkst.22.

Kā ziņots, X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos piedalās 30 975 dalībnieki, kuri pārstāv 1305 kolektīvus. Starp svētku dalībniekiem ir 12 687 koristi, 13 760 tautas deju dejotāji un 4528 citu skolu interešu izglītības kolektīvu dalībnieki.

Svētkus organizē Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts izglītības satura centrs.

Pirmo reizi svētku vēsturē tie iekļauti UNESCO svinamo dienu kalendārā 2010.-2011.gadam, atzīmējot skolu jaunatnes svētku 50.gadadienu un to nozīmi Baltijas dziesmu un deju svētku tradīcijas saglabāšanā un pārmantošanā.

Svarīgākais