Iepazīstinās Maskavas forštates kultūrvēsturisko mantojumu

Ceturtdien,8. jūlija vakarpusē, ikviens interesents aicināts piedalīties 3 stundu autobusa ekskursijā un iepazīt vienu no interesantākajām un kolorītākajām Rīgas priekšpilsētām – Maskavas forštati!

Maskavas forštate ir vieta, kur atrodas viens no vecākajiem Rīgas dārziem, te vienā no dievnamiem zem altāra daļas darbojas svētavots.

Te dominē 19.gs. koka ēkas un 20.gs. īres nami, koka grausti mijas ar atjaunotām ēkām un ielām, zaļo dārzi un parki, te izvietotas interesantas skulptūras un pieminekļi.

Ekskursijas laikā tiks izbraukātas šaurās ieliņas un iepazīta forštates koka apbūve, gids stāstīs par ievērojamām vietām, cilvēkiem, leģendām un vēsturiskiem notikumiem, kas risinājušies Maskavas forštatē, varēs apskatīt daudzveidīgo dievnamu arhitektūru. Tāpat būs iespēja vērot kā notiek attīstība un pilsētvides sakārtošana forštatē.

Ekskursijā varēs iepazīt pasaulē lielākās vecticībnieku draudzes – Grebenščikova vecticībnieku lūgšanas namu, apskatīt lūgšanu zāli ar greznajām ikonām un īpašo kristīšanas telpu.

Ekskursija noslēgsies mājā, kas saistīta ar leģendārā fotogrāfa un gaišreģa Eižena Finka vārdu un dzerot tēju/kafiju klausīties kāda Maskavas forštates iedzīvotāja stāstos par Finku un ikdienas dzīvi forštatē.

Dalības maksa vienam cilvēkam - Ls 6, papildus izdevumi – Ls 2 (ziedojumi).

8. jūlijā plkst. 18:00 izbraukšana no Zinātņu akadēmijas (Akadēmijas lauk.1);

~ plkst. 21:00 ekskursijas noslēgums pie Zinātņu akadēmijas.

Papildus informācija un pieteikšanās ekskursijai līdz 7.jūlijam pa tālr. 29257464 vai info@jaunirakursi.lv.

Latvijā

Latvijā bioloģiski sertificētās lauksaimniecības platības šogad ir pieaugušas par 3,5% - līdz 306 500 hektāriem, aģentūrai LETA pastāstīja Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija (LBLA) valdes priekšsēdētājs Raivis Bahšteins.  Latvijā bioloģiski sertificētās lauksaimniecības platības šogad ir pieaugušas par 3,5% - līdz 306 500 hektāriem, aģentūrai LETA pastāstīja Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija (LBLA) valdes priekšsēdētājs Raivis Bahšteins.

Svarīgākais