Aktrise Andželīna Džolija turpinās vēža profilakses procedūras

© Scanpix/AFP

Amerikāņu aktrise Andželīna Džolija, kura pagājušajā gadā veica abu krūšu mastektomiju, paziņoja, ka turpinās krūts vēža profilakses procedūras. "Esmu nolēmusi būt aktīva un samazināt iespējamos riskus tik, cik vien to spēšu," tā. A.Džolija.

Intervijā "Entertainment Weekly" aktrise atklāja, ka ir ļoti laimīga, ka pieņēmusi šādu lēmumu.

"Man būs vēl viena operācija, kura līdz šim  vēl nav veikta. Es saņēmu padomus no visiem tiem brīnišķīgajiem cilvēkiem, ar kuriem esmu runājusi, lai tiktu cauri šim nākamajam posmam," tā aktrise.

Tāpat A.Džolija atklāja, ka ir sajutusi lielu sabiedrības atbalstu, "Es esmu ļoti, ļoti aizkustināta par apkārtējo cilvēku atbalstu un labsirdību."

Jāatgādina, ka 56 gadu vecumā no olnīcu vēža radītajām komplikācijām mira Andželīnas Džolijas māte. Ārsti norādījuši, ka aktrisei ir apmēram 87% iespējamība saslimt ar krūts vēzi un apmēram 50% iespējamība saslimt ar olšūnu vēzi.

Latvijā

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) mācās no komunikācijas kļūdām nesenā Krievijas militārā drona incidenta laikā, piektdien intervijā Latvijas Radio pauda NBS Apvienotā štāba Informācijas analīzes un vadības departamenta priekšnieks, pulkvedis Māris Tūtins.

Svarīgākais