Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Rīgā \ Atpūta

IESKATIES! Rudens aktualitātes Rīgas Centrāltirgū

© Oksana Džadana, F64 Photo Agency

Kas ir svarīgākais cilvēka dzīvē, sagaidot vēsu laiku – silti apģērbties un labi paēst. Gan vienu, gan otru var dabūt Rīgas Centrāltirgū.

Sākusies adījumu sezona

Kaut arī Latvijas amatniecības izstrādājumus, tostarp adījumus, var iegādāties augu gadu, rudens pusē mēs varam sākt domāt ne tikai par to, lai pašiem kājas un rokas siltumā, bet piemeklēt arī skaistas un noderīgas Ziemassvētku dāvanas saviem mīļajiem cilvēkiem.

Mežģīņrakstā ar rokām adītas aitas vilnas zeķes atkarībā no garuma maksā no 9 līdz 17 eiro par pāri. Savukārt aitas vilnas zeķes ar skaistiem latvju rakstiem tikai 8 līdz 10 eiro. Ja gribas kaut ko patiešām ekskluzīvu un ļoti siltu, piedāvājumā ir arī zeķes no suņa vilnas - to cena gan ir augstāka - 25 līdz 28 eiro par pāri. Suņa vilnas izstrādājumi ir īpaši silti un ārstē no dažādām kaitēm.

Lai rokas nesaltu un vienlaikus būtu arī, pie kā aci piesiet, cimdu izvēle ir ļoti atbildīgs darbs. Piemēram, eleganti mežģīņraksta pirkstaiņi maksā 12 eiro, bet dažādi dūrainīši maksās no 8 līdz pat 20 eiro par dubultajiem cimdiem.

Butes pašas lec krastā

Oksana Džadana, F64 Photo Agency

Rudens tradicionāli ir laiks, kad jāēd butes, jo ir sācies īstais bušu laiks. Vēlāk rudenī tās Baltijas jūrā var pat no krasta makšķerēt. Baltijas jūrā zvejotas butes maksā 3,2 eiro par kilogramu. Plašā izvēlē ir arī grunduļi jeb jūrasbullīši par 1,70 kilogramā, vimbas par 2,50 eiro kilogramā, bet karūsas tikai par 1,90 eiro. Grūti izdarīt izvēli arī starp augstvērtīgajām zivīm - starp samu par 10,50 eiro, audzētavās augušās stores par 8,70 eiro un īstu Astrahaņas stores steiku par 16,90 eiro kilogramā. Tiem, kam garšo zivis, bet nepatīk tās tīrīt, iespējams iegādāties jau iztīrītas filejas, piemēram, mencas fileju, foreles fileju, līdakas un pat sama fileju. Atliek tikai nest mājās un likt uz pannas.

Svaigo nēģu sezona vēl pa īstam nav sākusies, bet cepti nēģi želejā gan ir pieejami - to cena 29 eiro kilogramā. Izcili garšīgi zivju salāti sanāk no kūpināta jūras asara par 8,70 kilogramā - no asakas attīrītie gabaliņi tikai jāsajauc ar vārītu olu, smalki sagrieztiem sīpoliem un majonēzi vai krējumu, atkarībā no vēlmēm. Lieliska brokastmaize ar auksti kūpinātu sviesta zivi par 16,50 eiro kilogramā neatstās vienaldzīgu nevienu gardēdi.


http://news.lv/Neatkariga_Rita_Avize_Latvijai/2018/10/11/rudens-aktualitates-rigas-centraltirgu