Atjaunos Vanšu tilta margas un izveidos ratiņu nobrauktuves

Tuvākajā laikā pašvaldība atjaunos Vanšu tilta margas Daugavas augšteces pusē, veicot to attīrīšanu no rūsas un krāsošanu.

Šiem mērķiem Rīgas dome atvēlēs gandrīz 50 tūkstošus latu, par ko šodien vienojās Satiksmes un transporta lietu komitejas deputāti. Savukārt bērnu ratiņu nobrauktuves izveidošanai pie Vanšu tilta kāpnēm pašvaldība atvēlēs apmēram 6,5 tūkstošus latu.

Komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks atgādina, ka šogad margas jau tika nokrāsotas tilta otrā pusē, kur gājēju un velosipēdu celiņš ved uz Pārdaugavu, tostarp uz Ķīpsalā ierīkoto jauno atpūtas vietu. „Vanšu tilts līdz rudenim būs kļuvis par vēl vienu sakārtotu vietu pilsētā,” norāda V. Baraņņiks.

Šogad vēl paredzēts tilta pār Mārupīti Ojāra Vācieša ielā margu un ietves remonts, kā arī gājēju ietvju gar Māras dīķi un Saules alejas brauktuves remonts, kam kopumā tiks izlietoti apmēram 27 tūkstoši latu.

Komiteja arī akceptēja 1700 latu piešķiršanu Salu tilta balstu grafiti zīmējumu aizkrāsošanai pie jaunās Spīķeru promenādes.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.