Rīgas svētku Lielā spēle mudinās iepazīt Rīgu ar divriteni

Rīgas kultūras vasarnīcā "Esplanāde 2014" šodien sāksies Rīgas svētku Lielā spēle, kuras laikā rīdzinieki ar velosipēdu tiks mudināti iepazīt Rīgu ar divriteni. Tie, kas būs izpildījuši visus spēles uzdevumus un izturējuši erudīcijas konkursu par Rīgas riteņbraukšanas tradīcijām, varēs iegūt tiesības iegūt savā lietošanā elektrovelosipēdu līdz pat trim mēnešiem.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja projekta "Nāc līdzās!" producente Sarma Freiberga, spēles 1.kārtā dalībniekiem būs ar velosipēdu jāizbrauc pieci maršruti - Rīgas centrā, Ķīpsalā, Mežaparkā, Torņakalnā un Āgenskalnā, kā arī pa Dzirciema, Nordeķu un Iļģuciema apkaimi. Pirmais maršruts, kas ved caur Rīgas centru, piemērots arī cilvēkiem ratiņkrēslos.

Lai piedalītos spēlē, jebkurš interesents Esplanādē var saņemt īpašu bukletu, kurā iezīmēti visi maršruti. Katrā no maršrutiem jāsameklē vairāki objekti, kuru redzami fotoattēlos, un pēc attēla pareizi jānosaka to atrašanās vieta vai cita pazīme, izvēloties vienu no piedāvātajiem trim variantiem.

Lai piedalītos otrajā kārtā, spēles dalībniekam jāizbrauc vismaz divi maršruti un spēles buklets jāiesniedz Esplanādē katru dienu no plkst.12 līdz 20.14. Pirmā kārta un bukletu iesniegšanas termiņš noslēgsies Rīgas svētku laikā 17.augustā plkst.17.

Tajā pašā vakarā plkst.18 norisināsies spēles pusfināls - ekspresviktorīna, kurā no dalībniekiem tiks atlasīti astoņi pusfinālisti, kuri cīnīsies par spēles uzvarētāja godu.

Savukārt jau plkst.19 Ivo Krumholca vadībā notiks spēles superfināls, kurā dalībniekiem būs jāatbild uz dažādiem jautājumiem, kas saistīti ar Rīgu, riteņbraukšanas tradīcijām, riteņu ražošanu Rīgā un citām tēmām. Lielais fināls būs gan vērojams klātienē Esplanādē, gan klausāms tiešraidē Latvijas Radio 2 ēterā.

Lielās spēles pirmo trīs vietu ieguvēji iegūs balvas - dāvanu kartes no "Blue Shock Bike" bezmaksas elektrovelosipēdu nomai uz vienu, diviem vai trim mēnešiem. Balvas 17.augustā plkst.20 pasniegs elektrovelosipēdu ražotājs Neils Kalniņš.