Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Spīķeru kvartālā notiks Govju parāde

Lai popularizētu lauksaimniecības nozari, 14.septembrī Rīgā notiks informatīvas kampaņas "Lauki ienāk pilsētā" pasākums, kura laikā Spīķeru kvartālā tiks rīkota arī Govju parāde.

Pasākumu rīkos biedrība "Siera klubs", kura arī aicinājusi piena šķirņu govju īpašniekus parādei pieteikt labākos ganāmpulku dzīvniekus. Govju īpašniekam jānodrošina dzīvnieka sagatavošana skatei, proti, govīm jābūt tīrām un koptām un tās nedrīkst būt agresīvas.

Pieteikties govju demonstrējumam var līdz 15.augustam, vēršoties "Siera klubā". Govju atlase notiks līdz 5.septembrim. Ja termiņš tiks nokavēts, saimniekam tomēr netikšot atteikts, konkrētais dzīvnieks tiks apskatīts un dota atbilde par iespēju piedalīties. Govju nogādāšanu Rīgā un atpakaļ saimniecībā uzņemas pasākuma rīkotāji.

Plānots, ka Govju parādes laikā govis Spīķeros būs apskatāmas visas dienas laikā. Tās tiks novietotas īpaši šim nolūkam paredzētā vietā, kā arī nodrošinātas ar ēdināšanu un dzirdināšanu, savukārt skatītāji varēs vērot arī govju slaukšanu.

Pasākumam noslēdzoties, govju saimniekiem tiks piešķirtas trīs galvenās balvas. Tāpat pasākuma dalībnieki saņems atzinības balvas, kā arī skatītāju simpātiju balvas. Visiem govju saimniekiem, kas piedalīsies pasākumā, tiks apmaksāts mācību brauciens un Govju parādes apmeklējums Vācijā.

Kā ziņots, projektu "Lauki ienāk pilsētā" organizē nodibinājums "Fonds Latvijas lauksaimniecības attīstībai" un Rīgas dome sadarbībā ar lauksaimnieku nevalstiskajām organizācijām.

Pasākumi tiek organizēti visos Latvijas reģionos, kā pilsētu svētkos Liepājā, Daugavpilī, Valmierā un Jelgavā. Pasākumos var degustēt vietējos produktus, notiek tehnikas demonstrējumi, spēles un konkursi par lauksaimniecību.

Projekta kulminācija būs pasākums "Lauki ienāk pilsētā" Rīgā, 14.septembrī, kur tiks demonstrētas tehnoloģijas un tādas nozares kā graudkopība, lopkopība, dārzkopība, zivsaimniecība, biškopība un mežsaimniecība. Pasākuma norise tiks iedalīta trīs aktivitātēs: tematiski izglītojošā, kultūras un izklaidējošā un tirdzniecības daļā.