"Rīgas meži" pērn izkļuvuši no zaudējumiem; peļņa - Ls 1,13 miljoni

Pašvaldības SIA "Rīgas meži" pagājušajā gadā kāpinājusi apgrozījumu par 62%, kā arī izkļuvusi no iepriekšējo gadu zaudējumiem, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmums pērn apgrozīja 4,66 miljonus latu salīdzinājumā ar 2,86 miljoniem latu iepriekšējā gadā.

"Rīgas meži" peļņa pagājušajā gadā sasniedza 1,13 miljonus latu salīdzinājumā ar 226 151 lata zaudējumiem 2011.gadā.

Kā norādīts "Rīgas mežu" vadības ziņojumā, sabiedrības finanšu rādītājus pozitīvi ietekmēja uzņēmuma "Rīgas dārzi un parki" pārņemšana, tā pārņemot pašvaldības uzdevumus - Rīgas publisko apstādījumu apsaimniekošanu un labiekārtošanu. Gada laikā optimizēta "Rīgas dārzu un parku" struktūra, trīs iecirkņu vietā izveidojot divus - Pārdaugavas un Rīdzenes iecirkni. Tāpat izveidoti jauni pilsētas parki Pļavniekos un Lucavsalā, sākti darbi Ziemeļblāzmas parka sakārtošanā, kā arī veikta virkne citu darbu.

Tāpat sabiedrība pērn sākusi īstenot plānoto jaunas kokzāģētavas "Norupe" būvniecību Ikšķiles novadā, kā arī pabeigusi jaunas siltumnīcas celtniecību un divu jau esošu siltumnīcu rekonstrukciju kokaudzētavā "Norupe", lai palielinātu stādāmā materiāla audzēšanas apjomu realizācijai gan pašu vajadzībām, gan pārdošanai.

Savukārt šogad "Rīgas meži" plāno sagatavot 20 000 kubikmetru apaļkoku, kas par 60% pārsniegs 2012.gada rādītāju. Mežizstrādes darbus turpinās veikt arī sadarbības partneri, ar kuriem noslēgti attiecīgi līgumi. Šogad "Norupē" sākta kokmateriālu ražošana, izgatavojot žāvētas un ēvelētas mēbeļu sagataves, kā arī papildus produkciju - apdares dēļus. Maksimālā pārstrādes jauda ir 50 000 kubikmetru apaļkoksnes gadā, bet gatavās produkcijas apjoms - 25 000 kubikmetru gadā.

Šogad plānotās investīcijas "Rīgas mežu" attīstībā ir 238 082 lati.

"Rīgas meži" ar 61 800 hektāriem zemes ir otrs lielākais mežu apsaimniekotājs Latvijā pēc AS "Latvijas Valsts meži". Uzņēmumam ir pakļautas arī piecas mežniecības, kokaudzētava "Norupe", kultūras un atpūtas parks ''Mežaparks'' un pašvaldības aģentūra "Rīgas dārzi un parki".

"Rīgas mežu" valdes priekšsēdētājs ir Aivars Tauriņš, bet valdes locekļi - Juris Buškevičs, Uldis Zommers un Andrejs Kondratjuks.

Uzņēmums pērn nodarbināja 286 darbiniekus. "Rīgas mežu" valdes priekšsēdētājs ir Aivars Tauriņš, bet valdes locekļi - Juris Buškevičs, Uldis Zommers un Andrejs Kondratjuks.

Svarīgākais