Rīgas dome iegulda pēdējos 23 miljonus Dienvidu tilta trešajā kārtā

Pēdējos tādā ziņā, ka notiek Dienvidu tilta trešās un pēdējās kārtas – Zemgales virziena maģistrālā transporta mezgla – būvniecība un projektēšana, kas izmaksās vairāk nekā 23 miljonus latu bez PVN.

Tas nozīmē, ka tiks būvēta jauna automaģistrāle – Jāņa Čakstes gatve – un nobrauktuves no Dienvidu tilta līdz Ziepniekkalna ielai. Paredzēti divi divlīmeņu šķērsojumi: J. Čakstes gatves un Bauskas ielas šķērsojums, kā arī J. Čakstes gatves un Ziepniekkalna ielas šķērsojums. Būvdarbi uzsākti šogad, tos veic akciju sabiedrība Dienvidu tilts par 23,117 miljoniem latu bez PVN. Saskaņā ar līgumu būvdarbi jāpabeidz 2012. gadā.

Līdz novembrim ir pabeigta J. Čakstes gatves gultnes izbūve no Dienvidu tilta līdz Ziepniekkalna ielai, atsevišķos posmos ir izbūvēta arī asfaltbetona seguma apakškārta, izrakts tunelis zem Bauskas ielas, apbraucamā ceļa izbūve Ziepniekkalna ielā, uzsākta līmeņu šķērsojumu atbalsta sienu izbūve un citi darbi, informē Satiksmes departamentā. Pašlaik notiek pazemes komunikāciju izbūve.

Turpmāk būs jāpabeidz pazemes komunikāciju izbūve, jāturpina J. Čakstes gatves un abu divlīmeņu šķērsojumu būvniecība, tajā skaitā brauktuvju, gājēju un velosipēdu ceļu izbūve, kā arī jāuzstāda prettrokšņu sienas, metāla drošības barjeras, apgaismes stabi, nepieciešamās ceļa zīmes un jāuzklāj ceļu horizontālais apzīmējums. Taču, kā norāda departamentā, šie darbi paveicami atkarībā no Rīgas domes lēmuma par finansējumu. Nekur jau tas nepazudīs – būs, jo tilts ar visiem pievedceļiem un citām konstrukcijām ir jāuzbūvē.

Svarīgākais