Krišjānis Peters vadīs Rīgas domes Satiksmes departamentu

Rīgas domē saņemts līdzšinējā Satiksmes departamenta Agra Upleja iesniegums ar lūgumu atbrīvot viņu no ieņemamā amata.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs uzdevis departamenta direktora pienākumus pildīt Satiksmes departamenta direktora padomniekam Krišjānim Peteram.

Peters departamentā strādā kopš 2011.gada augusta, kad viņš neilgi pirms toreizējā departamenta direktora Edgara Stroda aiziešanas no amata kļuva par Satiksmes departamenta direktora padomnieku, šajā amatā saņemot 1265 latu algu, kas bija lielāka nekā 1173 latu alga, kuru tobrīd saņēma pats departamenta direktors.

Satiksmes departamenta pārstāve Ilze Dišlere gan norādīja, ka šajā gadījumā padomnieka alga norādīta pirms nodokļu nomaksas, savukārt direktora alga - pēc nodokļu nomaksas, tādējādi Petera alga bijusi mazāka nekā priekšniekam.

Petera darba pienākumi līdz šim bijuši konsultēt departamenta direktoru par Eiropas Savienības finansējuma iegūšanas papildu iespējām, kā arī citiem jautājumiem, sadarbojoties ar Satiksmes ministriju un tās pakļautībā esošajām institūcijām.

Peters iepriekš bijis Starptautiskās lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētājs, satiksmes ministrs, Saeimas deputāts.

Satiksmes departamenta vadībā biežas izmaiņas notiek jau kopš 2012.gada februāra, kad šo amatu pēc četrus gadus ilga darba pameta Strods. Viņa vietā par departamenta direktora pienākumu izpildītāju uz nepilnu pusgadu kļuva Vitālijs Reinbahs, kuru šajā amatā pērn jūlijā nomainīja Uplejs.

Uplejs šajā amatā nostrādājis nedaudz ilgāk nekā vienu gadu un atlūgumu esot iesniedzis pēc paša vēlēšanās.