Ušakovs brīdina par "neizbēgamiem sastrēgumiem" Rīgas centrā

Tuvākajās dienās Rīgas centrā gaidāmi būtiski satiksmes apgrūtinājumi, taču, "organizējot Rīgā tādus pasākumus kā regate, sastrēgumi ir neizbēgami", šodien medijiem izplatītā paziņojumā informē Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC).

Rīgā šodien sākas starptautiskās regates "The Tall Ships Races" pasākumi. Tas ir vērienīgs notikums, jo pilsētā ieradušies ap 100 burinieku, vairāki tūkstoši kadetu un interesentu no visas pasaules. Regates pasākumu laikā līdz svētdienas, 28.jūlija, plkst.15 tiks slēgta transportlīdzekļu satiksme Eksporta ielas posmā no Muitas ielas līdz Elizabetes ielai, Eksporta ielas vietējās satiksmes joslā, kā arī Kronvalda bulvāra posmā no Muitas ielas līdz Krišjāņa Valdemāra ielai, izņemot sabiedrisko transportu, un brauktuvē gar Pilsētas kanālu starp Eksporta un Citadeles ielu. Minētajā laika posmā tiks slēgta arī kravas transportlīdzekļu satiksme 11.novembra krastmalas posmā no Kaļķu ielas līdz Muitas ielai, kā arī Eksporta ielas posmā no Hanzas ielas līdz Elizabetes ielai.

"Rīgai tie ir lieli svētki, taču tik vērienīgi pasākumi neizbēgami saistīti ar zināmām neērtībām - tiek slēgta satiksme, veidojas sastrēgumi, ceļā nākas pavadīt ilgāku laiku. Tas viss, protams, nav patīkami," atzīst Ušakovs.

"Taču šādas grūtības ir saprotamas un samērīgas, ja gribam pie sevis uzņemt viesus un svinēt svētkus. Arī mājās, uzņemot ciemiņus, mēs taču nesūdzamies, ka pēc tam jāmazgā trauki. Gan regate, gan maratons, Līgo, Pilsētas svētki, Dziesmusvētki - visi šie lielie notikumi saistīti ar satiksmes ierobežojumiem. Te nevar līdzēt nekādas papildu zīmes, regulētāji vai citi risinājumi," uzsvērts paziņojumā.

Paziņojumā medijiem Rīgas mērs gan nav pieminējis piektdien 11.novembra krastmalā notiekošo festivāla "Jaunais vilnis" nakts diskotēku, kuras dēļ šovakar no plkst.19 līdz sestdienas plkst.16 tiks slēgta satiksme 11.novembra krastmalā, Poļu gātes posmā no 11.novembra krastmalas līdz Pils ielai un Bīskapa gātes posmā no Herdera laukuma līdz 11.novembra krastmalai, kā arī Muitas ielas posmā no Citadeles ielas līdz Eksporta ielai. Jau ziņots, ka diskotēka sāksies piektdien ap plkst.21, tās ilgums būs aptuveni 4,5 stundas un ieejas biļetes maksās no 10 līdz 150 latiem. Pasākums notiks krievu valodā.

Rīgas domes priekšsēdētājs aicina rīdziniekus un pilsētas viesus ar izpratni uztvert pilsētā notiekošo, izmantot iespēju piedalīties svētkos - apskatīt iespaidīgos regates kuģus, apmeklēt koncertus, diskotēku vai citus pasākumus.

Svarīgākais