Vasaras beigās Rīgā būs atlaides arī vilcienos

Vasaras beigās Rīgas teritorijā vilcienu pasažieri varēs izmantot tādas pašas atlaides kā galvaspilsētas sabiedriskajā transportā.

Pagaidām netiek nosaukts konkrētāks termiņš, kā arī izsmeļošāk par iespēju izmantot vilcienā e-talonu pašvaldība informēs tuvākajā laikā.

Šogad aprīlī starp Rīgas domi un Satiksmes ministriju tika noslēgts nodomu protokols par sadarbību pilsētas iedzīvotāju nodrošināšanā ar sabiedriskā transporta pakalpojumiem pa dzelzceļu Rīgas administratīvajā teritorijā. Tādējādi vilciens kļūtu par alternatīvu sabiedriskajam transportam – autobusiem, trolejbusiem, tramvajiem un nu jau arī mikroautobusiem.

Tāpēc Rīgas domei ir jāatvēl līdzekļi sabiedriskā transporta braukšanas maksas atvieglojumu ieviešanai dzelzceļa pārvadājumos. Šogad plānots piešķirt nepilnus 146 000 latu. Šī summa ir noteikta pēc a/s Pasažieru vilciens veiktajām aplēsēm, taču tās varēs precizēt pēc jaunās sistēmas ieviešanas, kad varēs precizēt atlaižu izmantotāju skaitu.

Vakar Rīgas domes deputāti lēma par trīspusēja līguma atbalstīšanu starp Rīgas domi, valsts a/s Autotransporta direkcija un a/s Pasažieru vilciens par sabiedriskā transporta apmaksas sistēmas ieviešanu dzelzceļa pārvadājumos pilsētas teritorijā. Pēc tam, kad tiks parakstīts līgums un būs zināmas a/s Pasažieru vilciens iespējas tehniski nodrošināt jauno sistēmu, pasažierus informēs sīkāk, piemēram, par konkrētām stacijām, līdz kurām būs spēkā atlaižu sistēma. Tas nozīmē, ka arī nestrādājošie pensionāri, skolēni un invalīdi Rīgas robežās ar vilcienu varēs braukt bez maksas.