"L&T": Jaunie atkritumu apsaimniekošanas noteikumi ieviesīs kardinālas izmaiņas

Šodien Rīgas domes sēdē apstiprinātie jaunie atkritumu apsaimniekošanas noteikumi ieviesīs kardinālas izmaiņas atkritumu apsaimniekošanas jomā, biznesa portālam "Nozare.lv" atzīst atkritumu apsaimniekotāja SIA "L&T" direktors Reinis Ceplis.

Tas saistīts ar to, ka patlaban Rīgā valda tirgus noteikumi, kur visi licencētie operatori savstarpēji konkurē par klientu, nodrošinot labāko cenas un kvalitātes attiecību pakalpojumam.

"Jaunie noteikumi ir radīti ar mērķi veikt iepirkumu Rīgas atkritumu apsaimniekošanas pakalpojuma sniegšanai. Pēc iepirkuma šāda darbība būs ierobežota, kā arī vismaz kādam no patlaban esošajiem operatoriem būs jāaiziet no tirgus - pārmaiņas būs. Bet detalizēti tās ir pāragri apspriest, jo iespējami daudzi notikumu attīstības varianti," skaidro Ceplis.

Viņš arī atzīmē, ka noteikumi tika izstrādāti un apstiprināti, nekonsultējoties ar atkritumu apsaimniekošanas nozares uzņēmumiem. Līdz ar to daļa noteikumos ietverto normu ir vismaz strīdīgas no loģikas un labās prakses viedokļa, atzīst Ceplis.

"Detaļas patlaban nevēlos komentēt, jo tikai tagad kļūst zināma noteikumu oficiālā gala versija, ko arī turpmāk analizēsim. Balstoties uz analīzes rezultātiem, pieņemsim lēmumus par tālāko rīcību," saka "L&T" direktors Ceplis.

Kā ziņots, Rīgas domes sēdē šodien apstiprināti jauni atkritumu apsaimniekošanas noteikumi, kas paredz, ka par atkritumu apsaimniekotāju galvaspilsētā kļūs pašvaldība, nodrošinot ikvienam, kas to vēlēsies, iespēju šķirot atkritumus.

Jaunie noteikumi paredz būtiskas izmaiņas atkritumu apsaimniekošanā, nosakot četru gadu pārejas periodu. Pārmaiņas sāksies jau 2014.gada janvārī, un plānots, ka jaunā kārtība pilnībā tiks ieviesta līdz 2018.gada 1.janvārim. Pienākumu izdot saistošos noteikumus pašvaldībai uzliek Atkritumu apsaimniekošanas likums, jo patlaban Rīgas pilsētā nav spēkā esoša normatīvā akta, kas noteiktu sadzīves atkritumu apsaimniekošanas kārtību.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.