Pa Rīgas ielām skraidīs ledusskapis

Vasara ir laiks, kad maltītēs un uzkodās vēlams iekļaut pēc iespējas vairāk svaigas un atvēsinošas lietas, ko ņem vērā arī pavāri, sastādot ēdienkartes. Lai ļautu atvēsināties un saglabāt vēsu prātu, šonedēļ Rīgas ielās trīs dienas būs atrodams "Electrolux" skrienošais ledusskapis ar sulīgiem našķiem.

"Karstās vasarās ēdienkartē un arī dzērienkartē vērts iekļaut visu ūdeni saturošo - gurķus, tomātus, salātus, kāpostus. Papildus arī piparmētru, citrusa augļus un to sulas, kas atvēsina un veldzē. Ja atvēsināties ir vēlme karstākā veidā, tad var droši izmantot arī ingveru vai pat sarkanos un melnos piparus, jo tie dzesē organismu. Tiesa, ar sviedriem. Un, protams, arī aukstās zupas, kuras mūsdienās ir pagatavojamas simtiem veidos," stāsta restorāna "3 pavāri" gatavošanas meistars Mārtiņš Sirmais.

Rīgas centra ielās "Electrolux" skrienošais ledusskapis būs atrodams 23.jūlijā, 24.jūlijā un 25.jūlijā dienas pirmajā pusē. Tajā būs atrodamas "Laima" dabīgās sulu konfektes bez konservantiem un "Gutta" augļu sulas. Turklāt līdzās ledusskapim ikvienu sagaidīs pa pasauli ceļojošā un kulinārijas noslēpumus izzinošā pavāra Mārtiņa Sirmā sveiciens, ar kuru ikviens varēs "vēsi" nofotografēties un atveldzēties ar našķiem.

"Katram ir savi vēsuma padomi karstām vasaras dienām. Iznesot ielās vēsuma "māju" - ledusskapi, aicinām katru ne tikai atvēsināties, bet arī dalīties savos vēsuma padomos ar citiem sociālajos tīklos. Lai pakaļdzīšanās būtu veiksmīgāka, pie īpašām ledusskapja pazīmēm var minēt sarkanu krāsu, brangu augumu 185 cm, kā arī tā attieksmi - videi draudzīgs un energotaupīgs. Līdzās pie ledusskapja atrodas arī draudzīgs pavārs un fotogrāfs," atklāj "Electrolux Latvia" produktu eksperts Edgars Grieznis.

Latvijā

Efektīvai valsts austrumu robežas aizsardzībai par pilna laika vienībām būtu jāpārveido vismaz divi pierobežas Zemessardzes bataljoni, sociālajā tīklā "Facebook" norādījis Ziemeļvalstu noturības organizācijas (CIREN) līdzdibinātājs, bijušais Aizsardzības ministrijas (AM) valsts sekretārs Jānis Garisons.

Svarīgākais