Pareizticīgo baznīca ar domi tiesāsies par īpašumiem Rīgas centrā

Latvijas Pareizticīgo baznīca (LPB) vērsusies tiesā pret Rīgas domi, lūdzot atjaunot baznīcas īpašuma tiesības uz īpašumu Rīgas centrā - Pērnavas ielā 10 un īpašumu Krišjāņa Barona ielā 99 un 97b.

Rīgas apgabaltiesā iesniegtā prasība vērsta pret Rīgas domi un Rīgas pilsētas Zemes komisiju, informēja tiesa preses sekretāre Inese Auniņa.

Apgabaltiesa prasību bija paredzējusi izskatīt šodien, taču tika nolemts šo strīdu apvienot ar apgabaltiesas tiesvedībā esošo LPB prasību pret Rīgas domi, zemes komisiju un trešajām personām - sabiedrību "Ebreju bērni" un uzņēmēju Ivo Zonni.

Šajā lietā LPB vēlas panākt, lai tiktu atzītas tās tiesības uz īpašumu Pērnavas ielas apkaimē - Rīgā, Ērgļu ielā 7, informēja Auniņa.

Tagad apvienoto LPB civilprasību izskatīs tiesnese Lelde Grauda. Tiesas sēde šajā lietā plānota 2010.gada 24.februārī plkst.14.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais