Izplatās baumas, ka Ušakovam draudēts saistībā ar Dudajeva gatves pārdēvēšanu

Publiskajā telpā izplatījušās runas, ka Rīgas mērs Nils Ušakovs saņēmis draudus, jo pašvaldības vadība it kā plānojot pārdēvēt Džohara Dudajeva gatvi Rīgā. Ušakovs šādu informāciju noliedz, jo nedz viņam draudēts, nedz arī tiekot plānots pārdēvēt ielu.

Par mēram izteiktajiem draudiem ziņo "Rosijskije Vesti" - Ušakovs sākotnēji solījis pārdēvēt minēto ielu, bet, saņemot draudus, šis pasākums ticis bremzēts.

Kā aģentūrai LETA skaidroja Rīgas domē, tas esot izdomājums. 2011.gadā Rīgā viesojās oficiāla Čečenijas galvaspilsētas Groznijas delegācija, kuras viedokli par Dudajeva gatvi vēlējās noskaidrot žurnālisti. Groznijas vicemērs Saīds Emi Hučijevs uz žurnālistu aicinājumu paust viedokli par Dž.Dudajeva gatvi Rīgā atbildēja izvairīgi. "Tas ir slidens jautājums. Mēs nevaram dot viennozīmīgu atbildi, bet iedzīvotāju vēlme ir likums ievēlētajiem. Domāju, ka pilsētas vadībai ir tiesības izlemt, kā rīkoties, un Rīgas iedzīvotājiem pašiem ir jāizdomā, ko darīt."

Groznijas domes būvniecības un pilsētsaimniecības komitejas priekšsēdētājs Saīds Magomeds Inorkajevs savukārt atzina: "Es pat nezināju, ka šeit ir tāda iela." Tomēr viņš atbalstītu ielas nosaukuma maiņu: "Dudajevam ir gan atbalstītāji, gan pretinieki. Lai neaizvainoto čečenu tautu, ielu varētu pārsaukt kāda cita varena čečena vārdā, piemēram, Mahmuda Essimbajeva vārdā," sacīja Inorkajevs. Essimbajevs ir izcils Čečenu dejotājs, kurš izpildīja dažādu tautu dejas.

Rīgas dome aptaujāja ielas iedzīvotājus, kuru vairākums nevēlējās ielas pārdēvēšanu. Tas ir iemesls, kādēļ ielas nosaukums nav mainīts, un tam nav saistības ar izdomātiem draudiem, aģentūra LETA noskaidroja domē.

Svarīgākais