Rīgas guļamrajonu jaunieši veidos savus pagalmus paši

ManaRiga.com, sadarbībā ar Rīgas Domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu rīkos trīs pasākumus "Mana Rīga- pagalmu apdzīvošana" Rīgas guļamrajonos, kuru ietvaros vietējie jaunieši būs aicināti veidot pagalmu objektus no lietotām koka paletēm.

Pirmais pasākums notiks 12.jūlijā Zolitūdē, Anniņmuižas ielā, lielajā laukumā pie 16 stāvu mājām, no 10:00-18:00. No 18:00 Zolitūdes iedzīvotāji ir aicināti uz kopīgu pikniku un jauno objektu novērtēšanu, ņemot līdzi savus groziņus un segas. Nākamie pasākumi būs 26.jūlijā Pļavniekos un 23.augustā Vecmīlgrāvī.

Pasākumu mērķis ir iesaistīt vietējos jauniešus savas apkārtnes veidošanā, rādot pašiniciatīvas nozīmi un mācot "dari pats" (Do It Yourself) principu. Jaunieši būs aicināti no lietotām koka paletēm konstruēt futbola vārtus, soliņus, puķu kastes u.c. objektus, kuru nepieciešamību ir izjutuši savos pagalmos vai kas uzlabotu pagalma vidi.

ManaRiga.com ir pašiniciatīvas portāls, kura mērķis ir aktīvāk iesaistīt rīdziniekus savas pilsētas dzīvē, gan stāstot par vietām un notikumiem, gan veicinot katra rīdzinieka atbildību par savas pilsētas veidošanu. Projekts "Mana Rīga- pagalmu apdzīvošana" tiek veidots ar ieceri veicināt jauniešu izpratni par savas apkārtējās vides veidošanu un atbildību par to, parādot vienkāršu veidu, kā atdzīvināt savu pagalmu pašiem.

Latvijā

Šā gada 7. septembrī Latvijas teritorijā ieklīdušo (vai tomēr testēšanas nolūkā iesūtīto?), gandrīz 100 kilometrus nolidojušo un Gaigalavas pagastā nokritušo Krievijas dronu “Shahed”/”Geranja” var uztvert gandrīz kā augstāku spēku sūtītu zīmi lāča ziemas miegā guļošajai Latvijas aizsardzības sistēmai.

Svarīgākais