Rīgā būs jāpaceļ valsts karogs

© F64

Šodien, XXV Vispārējo latviešu dziesmu un XV Deju svētku noslēguma dienā, Rīgā būs jāpaceļ valsts karogs, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Saistībā ar XXV Vispārējo latviešu dziesmu un XV Deju svētku norisi, ārvalstu amatpersonu un Rīgas pilsētas sadraudzības pilsētu delegāciju ierašanos uz svētkiem, svētku dalībnieku gājienu un noslēguma koncertu "Līgo!", kā arī ņemot vērā Ministru kabineta rīkojumu par XXV Vispārējo latviešu dziesmu un XV Deju svētku norises laiku un vietām, Rīgas pilsētas izpilddirektors ir izdevis rīkojumu, kurā noteikts, ka 7.jūlijā jāpaceļ Latvijas valsts karogs.

Valsts karogs šajā dienā jāpaceļ pie Rīgas domes, tās struktūrvienību, tai pakļauto izpildinstitūciju, iestāžu, uzņēmumu, uzņēmējsabiedrību ēkām, kā arī pie pašvaldībai piederošām dzīvojamām ēkām.

Pilsētas izpilddirektors iesaka juridiskajām un fiziskajām personām pacelt Latvijas valsts karogu pie to īpašumā esošajām ēkām.

Jau ziņots, ka Dziesmu un deju svētku rīkotāji vērsušies pie visām Latvijas pašvaldībām un pašvaldību vadītājiem ar aicinājumu 7.jūlijā pacelt Latvijas karogu. Rīkotāji ir pārliecināti, ka Dziesmu un deju svētki ir nacionāli nozīmīga tradīcija un pēc šiem svētkiem jādara viss, lai Dziesmusvētku noslēguma diena jau būtu oficiāla atzīmējama diena.

Svarīgākais