Rīgā atceļ atļauju azartspēļu zālei

Izskatot iedzīvotāju kolektīvo sūdzību, Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komiteja šodien akceptēja Rīgas domes lēmuma projektu, kurš paredz atcelt atļauju atvērt spēļu zāli „Zilais dimants” un organizēt azartspēles Valdeķu ielā 53/1.

Iedzīvotāji iesniegumā pauda pretenzijas pret azartspēļu organizēšanu šajā adresē, norādot, ka spēļu zāle ierīkota dzīvojamā rajonā, blakus tai atrodas skola, bērnu rotaļu laukums un veselības aprūpes centrs, savukārt spēļu zāles apmeklētāji bieži traucē sabiedrisko kārtību. Spēļu zālē 2. martā notikusi slepkavība, un iedzīvotāji uzskata, ka tas rada apdraudējumu viņu drošībai.

Spēļu zāles atrašanās un azartspēļu organizēšana šajās telpās nav saderīga ar dzīvojamās apbūves teritorijas izmantošanas mērķi, kas primāri ir nodrošināt dzīvojamo funkciju. Ikdienā šajā teritorijā pārvietojas ievērojams daudzums pilngadīgu un nepilngadīgu personu, kuru uzturēšanās iemesli šajā teritorijā ne tikai nav saistāmi ar azartspēlēm raksturīgu izklaidi, bet ir balstīti atšķirīgās vērtībās. Tādējādi ir pamats atzīt, ka spēļu zāles atrašanās šādā vietā var provocēt nepilngadīgo personu interesi par azartspēlēm, radot negatīvu ietekmi, kā arī var pieaugt tādu azartspēļu zālē nokļuvušo personu skaits, kurām tur nemaz nav bijis nolūka doties.

Lēmums jāapstiprina Rīgas domē, kuras sēde notiks 23. jūlijā.

Latvijā

Latvijas vīriešu basketbola izlases saspēles vadītājs Artūrs Žagars sestdien olimpisko spēļu kvalifikācijas pusfināla mačā varēs palīdzēt komandai, sarunā ar žurnālistiem atzīmēja valstsvienības galvenā trenera Lukas Banki asistents Artūrs Visockis-Rubenis.

Svarīgākais