Protestējot pret eiro, pie Brīvības pieminekļa sadedzina Eiropas Savienības karogu

© F64 Photo Agency

Šodien pie Brīvības pieminekļa biedrības "Latvija par latu" mītiņā "Protests pret eiro ieviešanu bez tautas akcepta" tika sadedzināts Eiropas Savienības (ES) karogs.

Pirms tam tika nolasīts teksts no Bībeles Jāņa Atklāsmes grāmatas par Bābeles netikli, kurā viens no pasākuma oratoriem saskatīja simbolizētu ES.

Kā aģentūru LETA iepriekš informēja biedrības "Latvija par latu" valdes priekšsēdētājs Andris Orols, ES karogs tika sadedzināts kā simboliska atbilde Briseles un pašmāju politiķiem, kuri grib ievilkt Latviju eirozonā pret Latvijas iedzīvotāju vairākuma gribu. Orols šodien norādīja, ka "mūsdienu kangari Latvijai novēl atrasties nebrīvē".

Kopā pasākuma dalībnieku un interesentu skaits sasniedza apmēram 80. Iespējams, ka interesi veicināja dzīvā mūzika, solistam ģitāras pavadījumā izpildot dziesmas latviešu valodā, tostarp tradicionālās melodijas. Tāpat pasākuma laikā runas teica Orols un ekonomisti Māris Spriņģis un Dmitrijs Smirnovs.

Pasākuma laikā tika turēts plakāts ar mājaslapas adresi "www.antiglobalisti.lv". Vairāki no klātesošajiem bija tērpušies kreklos ar uzrakstiem pret eiro ieviešanu. Dalībnieku turētajos plakātos latam vēlēts saules mūžs un pausts "Nost ar tautas nodevējiem!". Gan latviski, gan angliski uz plakāta rakstīts "Eiro - nē! Mēs pieprasām referendumu!". Tāpat plakātos kritika veltīta gan partijai "Vienotība", gan nacionālajai apvienībai ''Visu Latviju!''-''Tēvzemei un brīvībai''/LNNK.

Pasākumu novēroja ap 10 policistiem.

Kā ziņots, "Latvija par latu" ir sākusi vākt parakstus, lai rīkotu referendumu 11.Saeimas atsaukšanai. Orols norādīja, ka visas Saeimas frakcijas atbalsta eiro ieviešanu un lata likvidēšanu, līdz ar to Saeimas deputāti pārkāpjot, amatā stājoties, doto zvērestu.

"Līdz ar eiro ieviešanu nozīmīga suverenitātes daļa neizbēgami tiks nodota starptautiskām institūcijām. Tas nozīmē suverenitātes vājināšanu, nevis stiprināšanu," uzsvēra iniciatīvas pieteicēji, norādot, ka ar eiro ieviešanu Latvija kļūs atkarīga no šo starptautisko institūciju lēmumiem.

Latvijā

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) organizētajā konkursā komerciālajām televīzijām uz trīs brīvajām vietām bezmaksas zemes apraidē Latvijas teritorijā noskaidroti divi uzvarētāji – SIA “Re MEDIA” ar televīzijas programmu “ReTV” un SIA “4.vara” ar televīzijas programmu “TV4”. Uz trešo brīvo bezmaksas zemes televīzijas apraidē vietu tuvākajā laikā tiks rīkots atkārtots konkurss.