No 25. jūnija 236.,242.,246. minibusu maršrutus sāk apkalpot "Rīgas mikroautobusu satiksme"

No 25. jūnija pilnsabiedrība "Rīgas mikroautobusu satiksme" pilnībā pārņems AS "Rīgas taksometru parks" apkalpotos minibusu maršrutus, no attiecīgā datuma 236., 242. un 246. minibusa maršrutus apkalpos jaunais pārvadātājs.

"Rīgas satiksme" informē, ka no 25. jūnija 236., 242. un 246. minibusa maršrutiem būs jauns kustības saraksts darba dienām un brīvdienām. Jānorāda, ka vienā maršrutā biļešu cena tiks samazināta – turpmāk iepriekš norādītajos minibusu maršrutos biļetes cena būs Ls 0,50 (līdz šim 246. minibusā biļetes cena bija Ls 0,60). Turklāt visos minibusos varēs norēķināties ar e talonu, kurā ielādētas noteiktu braucienu skaita biļetes.

236. minibusa maršruts, Centrs - Zolitūde, 242. minibusa maršruts, Centrs - Imanta, 246. minibusa maršruts, Centrs - Bolderāja

Vienlaikus jāuzsver, ka minibusos nedarbojas neviena no atlaidēm, ko piešķīrusi Rīgas dome – arī skolēniem, studentiem, pensionāriem un 3.grupas invalīdiem par braucienu jāmaksā pilna cena, tāpat kā visiem citiem pasažieriem. Izņēmums ir pasažieri, kuriem atlaides noteikusi valsts – personas ar I vai II invaliditātes grupu, personas līdz 18 gadu vecumam ar invaliditāti, kā arī personas, kas pavada personu ar I invaliditātes grupu vai personu līdz 18 gadu vecumam ar invaliditāti.

Plānots, ka pārējo minibusu maršrutu pārņemšana no esošajiem pārvadātājiem notiks pakāpeniski un pilnībā noslēgsies 2013.gadā.

Plašāku informāciju par "Rīgas satiksmes" piedāvātajiem pakalpojumiem, maršrutu sarakstiem, biļešu veidiem un citiem jaunumiem var saņemt interneta mājas lapā www.rigassatiksme.lv, sociālajos tīklos "twitter", "facebook", "draugiem.lv" vai zvanot pa bezmaksas tālruni 80001919.

Latvijā

Veselības ministrija (VM) rosina Finanšu ministriju (FM) no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt papildu finansējumu teju 10,5 miljonu eiro apmērā Nacionālajam veselības dienestam (NVD), lai nodrošinātu samaksu par Latvijas iedzīvotājiem sniegtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem, kas saņemti no Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomikas zonas dalībvalstīm.

Svarīgākais