Krastmalā ielīgošanas pasākumus apmeklējuši 80 000 cilvēku

© F64

Vakar notikušos ielīgošanas pasākumus Rīgā, Krastmalā apmeklējuši 80 000 rīdzinieku un pilsētas viesu, informē Rīgas domes pārstāvis Uģis Vidauskis.

Vidauskis pastāstīja, ka tāda esot policijas un organizatoru veiktās aplēses, līdz ar to esot pārsniegts pagājušā gada apmeklētāju skaits, kad līdzvērtīgu pasākumu apmeklēja 60 000 cilvēku.

Jau ziņots, ka šogad pasākumā Krastmalā piedalījās folkloras kopas, Latvijas teātru aktieri, komponists Raimonds Pauls un tādas reti Latvijā muzicējošas pašmāju zvaigznes kā Laima Vaikule un Marija Naumova.

Līgošanas pasākums Krastmalā sākās plkst.17 un ilga līdz šodienas rītam. Svētku programma krastmalā sākās ar vainagu vīšanu un rotaļās iešanu kopā ar folkloras kopu "Ceiruleits". Līdz pat plkst.20 interesenti varēja piedalīties latviešu tautasdziesmu sacerēšanā, pastalu stafetēs, vainagu mešanas sacensībās, šķēršļu trasē ar ķekatām, adatas meklēšanu siena kaudzē un citās atrakcijās.

Mazā skatuve jeb Vakara sēta savas aktivitātes sāka plkst.18 ar muzikālās apvienības "Raxtu raxti", grupas "Folkvakars", dūdu un bungu grupas "Auļi" priekšnesumiem, bet plkst.17 aktivitātes sāka lielā skatuve jeb Nakts sēta, kur līdz plkst.20 darbojās dīdžejs Kaspars Zaviļeiskis, bet tad stundu uzstājās Kārlis Auzāns un "Nepieradinātā folka orķestris", kā arī Rīgas kori.

Krastmalā tika aizdegti divi lielie un 15 mazie ugunskuri.

Latvijā

Valmierā 12.oktobrī jau trešo gadu notiks Simjūda tirgus, kas pulcēs apmēram 350 tirgotājus, aģentūru LETA informēja Valmieras novada pašvaldības Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Zane Bulmeistare.