Liela ūdensvada plīsuma dēļ Juglas uz Mežciema iedzīvotāji palikuši bez ūdens

Šopēcpusdien liela ūdensvada plīsuma dēļ Juglas uz Mežciema iedzīvotāji palikuši bez ūdens.

Pašvaldības SIA "Rīgas ūdens" preses sekretārs Artūrs Mucenieks biznesa portālu "Nozare.lv" informēja, ka Rīgā, Murjāņu ielā, plīsis 900 milimetru ūdensvads, kā rezultātā samazinājies spiediens Juglā un Mežciemā un "ūdens apgāde netiek īstenota".

Līdz ar to bez ūdens varētu būt palikuši vairāki desmiti tūkstoši cilvēku.

Ja neradīsies papildu sarežģījumi, plānots, ka ūdens apgāde tiks atjaunota tuvāko trīs stundu laikā. Līdz tam laikam nav plānots nodrošināt alternatīvu ūdens piegādi minētajiem rajoniem, jo tik milzīgā teritorijā to nav iespējams nodrošināt, skaidroja "Rīgas ūdens" pārstāvis.

Mucenieks brīdināja, ka tuvākas dienas vai divu laikā iespējami ūdens uzduļķojumi Rīgas labā krasta iedzīvotājiem - Juglā, Mežciemā, Purvciemā un Pļavniekos dzīvojošajiem.

Tas varētu notikt tāpēc, ka plīsis liela diametra ūdensvads un brīdī, kad tiks padots ūdens, iespējami hidrauliskie triecieni un var tikt uzduļķota nosēdusies rūsa.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais