Pašvaldības plāno nodrošināt vairāk nekā 4000 skolēnu nodarbināšanu vasarā

Pašvaldības visā Latvijā plāno nodrošināt vairāk nekā 4000 skolēnu nodarbināšanu vasarā, šodien Sociālās drošības apakškomisijas sēde norādīja Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktore Inese Kalvāne.

NVA direktore sacīja, ka saskaņā ar pašvaldību sniegto informāciju Rīgas reģionā paredzēts nodrošināt 1182 darba vietu, Vidzemē - 237, Zemgalē - 725, Kurzemē - 729, bet Latgalē - 1308.

Kalvāne skaidroja, ka NVA arī šogad neīsteno skolēnu nodarbināšanu vasarā, savukārt pašvaldības NVA sniedz informāciju par plānotajiem nodarbinātības pasākumiem, tostarp vasaras darbiem.

LM Darba tirgus politikas departamenta direktora vietniece Ilze Zvīdriņa apakškomisijas sēdē norādīja, ka šī NVA pasākuma īstenošana krīzes ietekmē tika pārtraukta, bet nākamgad, iespējams, to varētu atsākt.

Apakškomisijas sēdē šodien tika diskutēts par atbalstu jauniešu nodarbinātībai. Kalvāne norādīja, ka jauniešu bezdarba tendences ir līdzīgas tendencēm šajā jomā kopumā. Raksturojot situāciju darba tirgū, NVA direktore pastāstīja, ka nodarbināto skaits palielinās, savukārt brīvo darba vietu skaits šogad nav būtiski mainījies.

NVA atbalsts jauniešiem bezdarbniekiem fokusējas arī uz pirmās darba pieredzes nodrošināšanas, un šim mērķim aģentūra organizē vairākus pasākumus - atbalsts jauniešu brīvprātīgajam darbam, darbnīcas jauniešiem un darba vieta jaunietim, klāstīja Kalvāne.

Kopumā patlaban NVA ir reģistrēti 9 358 jaunieši bezdarbnieki vecumā no 15 līdz 24 gadiem, un tas ir 9,6% no kopējā bezdarbnieku skaita. Lielākā daļa - 89% - no jauniešiem bezdarbniekiem ir vecumā no 20 līdz 24 gadiem.