Dziesmu svētku laikā aicina vairāk izmantot sabiedrisko transportu

© F64

XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku laikā, iedzīvotāji tiek aicināti vairāk izmantot sabiedrisko transportu un velosipēdus, tā nodrošinot iespējami ērtāku pārvietošanos.

Šodien kampaņai "Pārvietojies gudri" veltītajā preses konferencē Rīgas domes Satiksmes departamenta Starpinstitūciju projektu nodaļas vadītāja Rudīte Reveliņa  stāstīja, ka svētku laikā, iedzīvotāji tiek aicināti uz pasākumu norises vietām izbraukt laicīgi, kā arī izmantot dažādus pārvietošanās veidus, kombinējot braukšanu ar personīgo automašīnu, sabiedrisko transportu, velosipēdu vai iešanu kājām, kad tas ir ērtāk un izdevīgāk.

Šogad pirmo reizi Dziesmu un deju svētkos tiks piedāvāta iespēja Dziesmusvētku noslēguma koncerta un tā ģenerālmēģinājuma laikā 6.jūlijā un 7.jūlijā atstāt velosipēdus apsargājamā velonovietnē Mežaparkā, Zaļā teātra teritorijā. Tajā būs vieta 2000 velosipēdiem, un viena velotransporta novietošanas maksa būs viens lats.

No šodienas uz Mežaparku sāk kursēt apgleznots tramvajs. Tramvaju rotā svētku galvenais aicinājums "Gaisma līgo Latvijā", tajā tiks atskaņoti jauniešu kora "Kamēr" un vokālās grupas "Anima Solla" iedziedāti tramvaja pieturvietu nosaukumi, bez tam pasažieri varēs dzirdēt skaņas, kas saistītas ar Dziesmusvētku repertuāru, un mēģināt atminēt, kuras dziesmas melodija skan transportlīdzeklī. Tramvajs 11.maršrutā kursēs mēnesi.

Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzēvičs piebilda, ka Dziesmu un deju svētku dalībnieki sabiedriskajā transportā varēs pārvietoties bez maksas, bet, atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, katram svētku dalībniekam būs speciāls e-talons, kas katra brauciena laikā jāreģistrē.

Dziesmusvētku laikā - no 1.jūlija līdz 8.jūlija rītam - "Rīgas satiksme" nodrošinās sabiedriskā transporta papildreisus, ņemot vērā pasākumu programmu. Tiks sniegta informācija par daudzstāvu un parasto autostāvvietu atrašanās vietām.

Vairāk informācijas par došanos uz Dziesmusvētku pasākumiem ar velosipēdu un citiem pārvietošanos pilsētā atvieglojošiem transporta līdzekļiem varēs iegūt Eiropas Savienības iniciatīvas "Pārvietojies gudri" jeb "Do the right mix" "Facebook" profilā "Gudrais pilsētnieks". Vietnē varēs arī dalīties pieredzē par ērtāko Dziesmusvētku pasākumu apmeklēšanas veidu.

Svarīgākais