Rīgā aizdegoties dzīvoklim, iet bojā divi bērni

© Ingus Evertovskis

Rīgā, Jukuma Vācieša ielā kādā septiņstāvu ēkā aizdegoties dzīvoklim gājuši bojā divi bērni, bet viens pieaugušais cietis, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Viktorija Šembele.

Šembele stāstīja, VUGD izsaukumu saņēmis plkst.13.21, jo ēkai tuvumā dzīvojošie iedzīvotāji ziņoja, ka septiņstāvu ēkā no kāda pēdējā stāva dzīvokļa logiem strauji nākot ārā dūmi.

Glābējiem ierodoties notikuma vietā bija redzams, ka liesmas apņēmušas visu dzīvokli 40 kvadrātmetru platībā. Lai iekļūtu dzīvoklī glābēji ar pacēlāju mēģināja uzlauzt metāla durvis.

Likvidējot liesmas tika konstatēts, ka ugunsnelaimē bojā gājuši 5 un 7 gadus veci bērni. Savukārt dzīvoklī esošais 40 gadus vecais pieaugušais smagi cietis un ar apdegumiem nogādāts slimnīcā.

Latvijā

Zemgales rajona tiesa Tukumā šodien plkst.10.30 sāks skatīt civillietu, kurā bijušais "Vienotības" ģenerālsekretārs Artis Kampars vērsies tiesā pret informācijas tehnoloģiju uzņēmuma "SOAAR" vadītāju Renāru Kadžuli par apmelošanu, skaidro tiesa.

Svarīgākais