Rīgas brīvosta šogad plāno saglabāt pērnā gada kravu apgrozījuma apjomus

Rīgas brīvosta šogad plāno saglabāt pērnā gada kravu apgrozījuma apjomus, lai gan šī gada pirmajos mēnešos ir fiksēts kritums aptuveni 10% apjomā, šonedēļ starptautiskajā konferencē "TransBaltica 2013" norādīja ostas valdes priekšsēdētājs Andris Ameriks.

Viņš skaidroja, ka pirmajos mēnešos kritums esot bijis tieši ogļu un lejamkravu segmentā, savukārt konteinerkravu segmentā ir pieaugoša tendence.

Ameriks atzina, ka daļa kravu ir aizgājušas uz Klaipēdas ostu, kas saistīta ar dzelzceļa infrastruktūru un Krievijas lēmumiem.

Kā ziņots, šī gada pirmajos četros mēnešos Rīgas ostā pārkrauts 11,1 miljons tonnu, un tas ir par 11,3% mazāk nekā pērn.

Pērn Rīgas ostā tika pārkrauti 36,05 miljoni tonnu.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais