Bosnijas un Hercegovinas futbola līdzjutēji izgājuši Rīgas ielās; vietām pūļi bloķē satiksmi

© Reinis Traidās

Bosnijas un Hercegovinas futbola līdzjutēji izgājuši Rīgas ielās, atsevišķās vietās, piemēram, Baznīcas ielā un uz Lāčplēša ielas, pūlis bloķējis automašīnu un gājēju satiksmi, lielā barā pārņemot ielu visā platumā, liecina sociālajos tīklos ievietotie aculiecinieku foto un video materiāli.

Skaļu un huligāniski noskaņotu bosniešu pūlis novērots arī Ministru kabineta ēkas apkaimē.

Lai izpaliktu incidenti, apmēram 200 līdz 300 fanu lielo gājienu Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) un Valsts policijas ekipāžas no Vecrīgas pavadīja līdz "Skonto" stadionam. RPP pagaidām nekādus būtiskus incidentus nav novērojusi, taču ar viesu klātbūtni rēķinās arī pēc spēles, aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas Pašvaldības policijas preses pārstāve Inese Tīmane.

Simtiem Bosnijas un Hercegovinas futbola izlases fanu šo pēcpusdien Rīgas centrā sāka "iesildīties" vakarā gaidāmajai spēlei ar Latvijas valstsvienību. Kā novēroja aģentūra LETA, līdzjutēju pūļi lielā skaitā drūzmējas Līvu laukumā, kur izvietotās āra kafejnīcas izrotātas ar Bosnijas un Hercegovinas karogiem. Fani malko alu, ietur pusdienas, dzied dziesmas un rada troksni, sitot plaukstas, pūšot plastmasas taures un dauzot bungas.

Pieprasījumam pielāgojušies ne tikai Vecrīgas kafejnīcu saimnieki, bet arī velorikšu vadītāji - vairāki pasažieru velosipēdi izrotāti ar Bosnijas un Hercegovinas karogiem, no vairākiem velosipēdiem skan līdzjutēju gaumei piemeklēta mūzika.

Kā ziņots, Latvijas futbola izlase 2014.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra spēlē šodien savā laukumā uzņem spēcīgo Bosnijas un Hercegovinas valstsvienību. Mačs plkst.19.30 sāksies "Skonto" stadionā Rīgā.

Iepriekš tika paredzēts, ka Rīgā ieradīsies aptuveni 2000 bosniešu līdzjutēju, lai spēli vērotu klātienē, un biļetes uz šo maču ir gandrīz izpārdotas.

Saistībā ar bosniešu līdzjutēju ierašanos kuplā skaitā Rīgā mačs aizritēs paaugstinātas drošības apstākļos.

Latvijas izlase jaunākajā FIFA pasaules rangā, kas publicēts ceturtdien, piedzīvojusi kritumu par deviņām vietām un noslīdējusi uz 119.vietu, kas ir visu laiku zemākā pozīcija Latvijas futbola vēsturē. Savukārt kvalifikācijas turnīra apakšgrupas līdervienība Bosnija un Hercegovina atrodas 15.vietā.

Abu komandu pirmajā tikšanās reizē pagājušā gada 11.septembrī Bosnija un Hercegovina savā laukumā bija pārāka ar 4:1.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.