Gājēju drošības uzlabošanai Rīgā pārvietos vairākas tramvaju pieturas

Gājēju drošības uzlabošanai Rīgā ir paredzēts pārvietot sabiedriskā transporta pieturvietas pie Jūrmalas gatves un Kurzemes prospekta krustojuma un Gaujas ielā pie Aizsaules ielas.

Līdzšinējo tramvaja pieturvietu, kas atrodas Jūrmalas gatvē pirms uzbraukšanas uz pārvada pār dzelzceļu centra virzienā, paredzēts pārcelt uz Kurzemes prospektu pirms krustojuma ar Jūrmalas gatvi.

Patlaban pasažieriem, dodoties uz tramvaja pieturvietu Jūrmalas gatvē, nākas šķērsot divas braukšanas joslas. Turklāt satiksme Jūrmalas gatvē ir ļoti intensīva. Tāpēc pasažieru drošības uzlabošanai tramvaja pieturvietu ir paredzēts pārcelt uz Kurzemes prospektu pirms krustojuma ar Jūrmalas gatvi, kur tramvaja pieturvietas perons tiks izbūvēts uz drošības saliņas, kā arī nokļūšanai uz pieturvietu tiks ierīkota gājēju pāreja.

Pasažieru drošības uzlabošanai Gaujas ielā tramvaja pieturvietas, kas patlaban atrodas pie Aizsaules ielas, tiks pārceltas pie netālu esošās regulējamās gājēju pārejas. Abos tramvaja braukšanas virzienos ir paredzēts izbūvēt pieturvietu peronus un pieturvietu nojumes.

Patlaban Satiksmes departaments izsludinājis konkursu tramvaju pieturvietu pārvietošanai. Konkursā var pieteikties līdz 7.decembrim, darbi būs jāveic septiņu mēnešu laikā no līguma noslēgšanas brīža.

Darbu veicējiem būs gan jāizbūvē tramvaja pieturvietu peroni, pieturvietu nojumes, jādemontē vecās ceļa zīmes, jāuzstāda nepieciešamās jaunās ceļa zīmes, jāuzklāj jaunais ceļu horizontālais apzīmējums, gan arī jāizbūvē papildus apgaismojuma stabi pieturvietu peronu izgaismošanai, jāmaina tramvaju kontakttīklu balsti un jāuzstāda gājēju drošības barjeras.

Svarīgākais