Rīga iestāsies Nacionālajā veselīgo pašvaldību tīklā

Rīgas pašvaldība pēc Latvijas Republikas Veselības ministrijas Slimību profilakses un kontroles centra uzaicinājuma plāno iesaistīties patlaban veidošanas procesā esošajā Nacionālajā veselīgo pašvaldību (NVP) tīklā, kas ļautu pilsētai realizēt kopīgus projektus ar citām pašvaldībām, vieglāk apmainīties ar informāciju un labās prakses piemēriem, informē Rīgas domē.

Paredzēts, ka NVP tīklā iesaistītajām pašvaldībām būs lielāka iespēja saņemt valsts finansējumu iedzīvotāju veselības veicināšanas projektiem.

Nacionālais veselīgo pašvaldību tīkls tiek veidots saskaņā ar Pasaules Veselības organizācijas noteiktajiem principiem un tiek plānots, ka tas darbosies kā platforma savstarpējai informācijas un labās prakses piemēru apmaiņai starp tīkla dalībniekiem, dažādu apmācību organizēšanai, kopīgu projektu veidošanai, kā arī palīdzēs veidot politisko atbalstu pašvaldības līmenī vietējo sabiedrības veselības jautājumu risināšanai.

Dalība tīklā pašvaldībai nodrošinās arī metodoloģisko atbalstu, kā arī iespējas paaugstināt pašvaldības darbinieku izglītotību sabiedrības veselības un veselības veicināšanas jautājumos, tādējādi atbalstot veselības, labklājības un vienlīdzīgu attīstību reģionos. Dalība NVP tīklā ir brīvprātīga un bez maksas. Tā ir kustība, kurā var iesaistīties visas pašvaldības, kas vēlas darboties veselības veicināšanas jomā, izpildot noteiktus kritērijus veselības veicināšanas jomā un aizpildot pieteikuma dokumentus.

Dalība NVP tīklā atbilst arī Rīgas pilsētas Sabiedrības veselības stratēģijas "Veselīgs rīdzinieks-veselā Rīgā" mērķiem, kā arī Rīgas pilsētas virzībai uz iestāšanos PVO Veselīgo pilsētu tīklā.

Iecere šodien atbalstīta Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejā, bet galīgo lēmumu par Rīgas iestāšanos NVP tīklā pieņems tuvākajā Rīgas domes sēdē.

Svarīgākais