Doma laukumā un Līvu laukumā atvērs Ziemassvētku tirdziņus

Šodien Rīgā sāksies Ziemassvētku gaidīšanas laiks, kad darbu sāks arī Ziemassvētku tirdziņi, informē Rīgas domes Kultūras departaments.

Ziemassvētku tirdziņi šogad pilsētā atradīsies gan Doma, gan Līvu laukumā, taču vēlāk, 18.decembrī, tiem vēl pievienosies tirdziņš Vērmanes dārzā.

Ziemassvētku tirdziņš Doma laukumā sāks darboties šodien no plkst.10, taču svinīgā atklāšana sāksies ar pilsētas egles iedegšanu plkst.17, ko iededzinās Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC), kā arī noskaņu radīs Māra Sirmā diriģētais koris "Kamēr".

Doma laukumā Ziemassvētku tirdziņš strādās no šodienas līdz 10.janvārim. Tirdziņā notiks daudzpusīga kultūras programma, piemēram, nedēļas nogalēs uz skatuves uzstāsies kori un Latvijā plaši pazīstami mākslinieki un mūziķu grupas.

Arī Līvu laukumā Ziemassvētku tirdziņš sāks darboties šodien, taču lielā atklāšana ar interesantu kultūras programmu notiks otrajā adventē. Tirdziņš darbosies līdz 10.janvārim, piedāvājot 30 mājiņās izvietotus amatnieku, rotkaļu un citu mākslinieku Latvijā izstrādātos produktus un iespēju klausīties koncertus, kur bērni varēs satikties ar Ziemassvētku vecīti un rūķiem, kā arī katrs ir aicināts uzzināt, kas viņu sagaida nākamajā gadā, pie laimes kalēja.

Šodien plkst.17 Sv.Pētera baznīcā notiks pirmās adventes koncerts, kurā uzstāsies profesionālais pūtēju orķestris "Rīga" un Rīgas kamerkoris "Ave Sol" ar soprānu Sonoru Vaici, savukārt Rīgas kultūras un tautas mākslas centrā "Ilģuciems" plkst.14 notiks koncerts "Kad sveces raud", kurā piedalīsies Aijas Kukules mūzikas studija "Omnes".

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.