Atjauno 6.tramvaja maršrutu līdz Juglai

No šodienas pilnībā atjaunota 3. un 6.maršruta tramvaja kustība posmā no 45.vidusskolas līdz Juglai.

Vienlaicīgi ir mainīts 3. un 6.tramvaju maršruta kustības saraksts. Līdz ar tramvaja kustības atjaunošanu, 6T.maršruts tiek slēgts. Taču no 28.maija 1., 14. un 40.maršruta autobusi apstāsies autobusu pieturvietā Meža skola. Līdz šim šajā pieturvietā apstājās tikai 6T.maršruta autobuss.

Lai gan no 28.maija 3. un 6.maršrutu tramvaju kustība atjaunota, rekonstrukcijas darbi vēl turpinās un ir plānots, ka tie tiks pabeigti 2013.gada septembrī. Pēc tramvaju līnijas posma Ropažu iela – Jugla rekonstrukcijas tiks nodrošināta zemās grīdas tramvajam atbilstoša infrastruktūra – nomainīti sliežu ceļi, kas samazina gan tramvaja radīto trokšņu, gan vibrāciju līmeni. Tāpat tiks nodrošināta mūsdienīga un zemās grīdas tramvajam atbilstoša energoapgāde. Attiecīgajā ceļa posmā ir paplašinātas pieturvietu platformas, kas nodrošina drošu un ērtu pasažieru iekāpšanu/ izkāpšanu un ir pielāgotas (paaugstinātas) zemās grīdas tramvaja uzbūvei, kā rezultātā uzlabota pasažieru iekļūšana/ izkļūšana no tramvaja salona.

Kopumā rekonstruēts sliežu posms 2,65 km garumā, nomainīti kontaktvadi 5,36 km garumā, no jauna uzbūvēti 117 kontakttīkla balsti, izbūvētas 10 paaugstinātas pieturvietas platformas.

Ņemot vērā to, ka attiecīgajā tramvaju līnijas posmā sliežu ceļi bija nolietoti, kā arī kopējā infrastruktūra, ieskaitot elektroapgādi un pieturvietu platformas, bija novecojušas, Rīgas satiksme 2012.gada 14.aprīlī uzsāka 6.tramvaju maršruta rekonstrukcijas darbus.

6.tramvaja maršruts ir noslogotākā tramvaja līnija pilsētā, kurā vidēji mēnesī tiek pārvadāti vairāk nekā 700 tūkstoši pasažieru. Tās kopgarums ir 22,118 km, un no 2013.gada 16.maija 6.tramvaja maršruts ir pagarināts līdz Ausekļa ielai.

Atgādinām, ka no 2012.gada 14.aprīļa (visu rekonstrukcijas darbu laiku) 3. un 6.maršruta tramvaji no pilsētas centra pa maršrutu kursēja līdz pieturvietai 45.vidusskola. Tālāk pasažieriem tika nodrošināta pārsēšanās 6T.maršrutā, kuru apkalpoja autobusi, lai turpinātu tālāko ceļu līdz Brīvības gatves un Juglas ielu krustojumam.