Rīgā pirmo reizi notiks vērienīga operatīvo transportlīdzekļu parāde un drošības festivāls

Sestdien, 25.maijā, Rīgā pirmo reizi norisināsies vērienīga operatīvo transportlīdzekļu parāde un aizraujošs drošības festivāls ģimenēm ar bērniem "Piedzīvojumu vasara 2013". Festivāls notiks Rīgā, Kronvalda parkā un tā apmeklētājiem būs unikāla iespēja iepazīties ar drošas vasaras pavadīšanas ieteikumiem, kā arī ar drošības dienestu darbu.

Pasākums sāksies plkst.10:00, kad Rīgas iedzīvotāji un viesi varēs vērot iespaidīgu operatīvo transportlīdzekļu parādi. Parādes maršruts būs Ezermalas iela 8 - Ķīšezera iela - Vairoga ielas kustības pārvads - Brīvības iela - Raiņa bulvāris - Marijas iela. Plkst.10:30 no Merķeļa ielas uz Kronvalda parku dosies drošības festivāla atklāšanas gājiens. Tajā piedalīsies visi parādes operatīvie transportlīdzekļi, kā arī NBS pūtēju orķestris. Plānots, ka parādē un gājienā piedalīsies aptuveni 70 dažādu dienestu operatīvie transportlīdzekļi. Pasākumā piedalīsies Valsts Policija, Rīgas pašvaldības policija, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, Medicīniskās neatliekamās palīdzības dienests, Valsts ieņēmumu dienests, Valsts robežsardze, Nacionālo bruņoto spēku flotile, uzņēmumi Latvijas gāze, Latvenergo, Sadales tīkls un citi.

Pasākuma norises teritorijā būs iekārtotas dažādas tematiskās zonas, pa kurām pasākuma apmeklētājiem būs iespēja pārvietoties, izmantojot "Piedzīvojumu festivāla" kartes principu (pie ieejas apmeklētājs saņem informatīvu orientēšanās karti un pārvietojas ar to pa pasākuma teritoriju, vākdams kartē zīmogus, kas, izejot visus kontrolpunktus, izveido noteiktu uzrakstu. Noslēgumā, uzrādot aizpildīto karti, dalībnieks saņem apliecību, ka ir iepazinies ar drošas vasaras pavadīšanas noteikumiem, kā arī iespēju piedalīties kādā no dienestu īpaši sagatavotajām aktivitātēm). Papildus "Piedzīvojumu kartes" aktivitātēm ikviens festivāla apmeklētājs varēs piedalīties radošajās darbnīcās, uzmērīt formastērpus un aplūkot speciālo aprīkojumu. Pasākumā notiks dažādi paraugdemonstrējumi - kinologu zonā visas dienas garumā darbosies Valsts Policijas, Valsts ieņēmumu dienesta un Valsts robežsardzes suņi, kas demonstrēs narkotiku meklēšanu un likumpārkāpēju aizturēšanu. Valsts Policijas Speciālo uzdevumu bataljona policisti demonstrēs tuvcīņu paraugdemonstrējumus, bet Valsts Policijas Pretterorisma vienība Omega rādīs īpašus paraugdemonstrējumus ar Sprāgstvielu neitralizēšanas robotu. Dienas laikā notiks arī VP ūdens lielgabala paraugdemonstrējumi pie Kronvalda parka kanāla. Visas dienas garumā uz drošības festivāla skatuves norisināsies koncerti ar Rīgas bērnu popgrupu un dziedošā policista Nikolaja Puzikova dalību, bet Kongresu namā būs iespēja vērot drošības festivāla kino.

Latvijā

Pagājušajā nedēļā uzzinājām, ar ko vainagojušās diskusijas par nodokļu reformu. Iedzīvotāju ienākuma nodokļa likmes augs, taču pieaugs arī neapliekamais minimums un minimālā alga. Izmaiņas skars arī pensiju otro līmeni, bet galīgais lēmums vēl jāpieņem valdībai un Saeimai. “Kantar TNS” aptaujā TV3 raidījumā "900 sekundes" noskaidrots sabiedrības viedoklis par valdības darbu pie nodokļu reformas.

Svarīgākais